Postava hledá autora - pomozte jí!
I když jsem nečetla, napadl mě jen Prvok, Šampón, Tečka a Karel
Pak by to byl Karel - Patrik Hartl
Geograficky je to už blíž, ale přece jen je třeba hledat v jiných vodách, vlastně na vodě.
To už jedině, že by pes Montmorency hledal Jerome Klapka Jerome,...
Text příspěvku byl upraven 15.09.18 v 20:20
Hledáme poněkud nestandardní ředitelku instituce s hudebními vlohami.
"Ty vlohy má ředitelka, ne ta instituce :) "
Text příspěvku byl upraven 15.09.18 v 20:49
Možná že Žofka Orangutánová hledá Miloše Macourka, ale nevím, jak je to u ní s tím hudebním nadáním...
Samozřejmě!! A co to její benjo? "Umbabá, umbabá, umba umba úúúúúú" ;) Tenhle týden ji čteme s dcerou před spaním :)
Aha, já tu knihu neznám, Žofku znám jen z večerníčků, takže jsem nevěděl, že i v knize huláká umbábá. :) Tak já něco vymyslím.
Autora hledá první opeřenec ve vesmíru (aspoň podle autorova vyprávění).
Užitečnost zmíněného opeřence se projevila poté, co se ztratil a zase našel.
Je to samička. A je to druh, na který člověk narazí v mnoha domácnostech. Tato specifická představitelka svého druhu předvedla svoji užitečnost a posloužila lidem v "supernovém", moderním, leč velmi nebezpečném prostředí v podstatě stejně, jako to mnoho jejích předků prokazovalo za dávných časů v prostředí docela jiném, kde nicméně hrozilo (kromě jiných) i nebezpečí velmi podobné tomu, které pomohla zažehnat tahle ptačí dáma, hledající autora.
jako detektor nebezpečí se užívali - podle pověstí - kanárci takže by to mohl být kanárek hledajíci E.S. Gardnera ?
Text příspěvku byl upraven 17.09.18 v 08:53
to je správná úvaha; a nebyly to jen pověsti. pokračuj.
Text příspěvku byl upraven 17.09.18 v 08:55
Aha, já to o tom Gardnerovi přehlíd, jelikož to bylo doplněno až později. Tak tedy: Ne, Gardner to není. Tenhle kanár (resp. tato kanářice) se skutečně ocitla ve vesmíru ve scifi povídce jednoho z velkých bardů tohoto žánru. Mohu ještě dodat, že poté, co svému majiteli a jeho kolegům dobře posloužila v ožehavé situaci, chov kanárů se mezi kosmonauty rozšířil. (To tvrdí autor - ne já). :)
Prototyp hamižného mazaného člověka, který se nezastaví před ničím. Někdo ho ale přece porazil, selským rozumem.
Vložit příspěvek