Postava hledá autora - pomozte jí!
Prototyp hamižného mazaného a navrch pomstychtivého člověka, který se nezastaví před ničím. Někdo ho ale přece porazil, selským rozumem, dokonce před soudem.
Autora hledá postava ze dvou románů (prvního a posledního dílu v autorově sérii), jejíž datum narození muselo být "úředně" pozměněno, protože to skutečné by počítač "nevstřebal".
Text příspěvku byl upraven 17.09.18 v 22:43
Aby nám stávající hádanka nezapadla, pro jistotu ji zopakuju.
Autora hledá postava ze dvou románů (prvního a posledního dílu v autorově sérii), jejíž datum narození muselo být "úředně" pozměněno, protože to skutečné by počítač "nevstřebal".
Měl bych upřesnit, že ta změna data narození se týká až druhé knihy - tedy posledního dílu série.
Tahle postava má jeden opravdu významný rys: po mnoha staletích jaksi vstala z mrtvých.
Tahle hádanka mě dost trápí, myslela jsem, zda to není Golem, ale nemůžu nic dohledat, našla jsem sérii Vojtěcha Steklače, ale ta má díly tři...
Když píšu, že postava vstala z mrtvých, neznamená, že je to světec nebo dokonce bůh. Je to kosmonaut. Strávil ve vesmíru velmi dlouhou dobu, zažil tam leccos, i velmi zlé věci, ale pak měl taky jednou neuvěřitelné štěstí.
Ne, není to Lem. Je to jiný velikán téhož žánru. Ale jméno Hal se v tomhle příběhu vyskytuje taky... i když to není jméno, spíš zkratkové označení. (Ovšem Hal tou hledanou postavou není)
Text příspěvku byl upraven 21.09.18 v 09:35
Pak už by to byla asi Vesmírná odyssea - A.C. Clarke - Dave Bowman?
Text příspěvku byl upraven 21.09.18 v 09:42
Těsně vedle, ale jsi na dobré cestě. Jak jsem řekl, ten náš hrdina měl v jednom momentě veliké štěstí. To štěstí spočívalo v tom, že ho našli.
To je tak, že jsem z přemíry dychtivosti změnila Franka Poola na Dava Bowmana. Takže všechno zpátky a bude to Frank Pool.
Mladá autorka odlehčeného novinového sloupku v době války hledá v době míru inspiraci pro svoji novou knihu. Nakonec ji najde sice ve své rodné zemi, ale v lokalitě, o které dosud nevěděla prakticky nic, zejména jak náročná válka byla pro její obyvatele, a ti se ukáží jako všechno jiné, než tuctoví. Válka jim přinesla jedinou, zato podstatnou výhodu: pomohla jim objevit lásku a úctu ke knihám, naučila je "číst" a objevit "své" spisovatele.
Vložit příspěvek