Postava hledá autora - pomozte jí!
...ono to i lehké je .....hledaný se objevil v několika desítkách knih
...toho "neznámého" známe z jednoho románu, toho známého ze skoro stovky románů... ale furt je to jen jeden............
Spousta indicií by mohla ukazovat taky na Tarzana, jenže ta Indie mi tam jaksi nesedí.
...nejsem ani Nobody /nemám o sobě desítky knih .....von ten hledanej jich opravdu má
James Bond? těch knih je spousta, ale jen 12 Flemingových, ostatní od mnoha jiných autorů, takže to jde do mnoha desítek (ale i tady tápu ohledně Indie)
nejsem ani 007 /pokud odmyslíme knihy Mladý Bond, tak zdaleka není jiných desítek knih o Bondovi..............
není, není, ale už není čeho se chytit - nepřidává se na indiciích, což je třeba
krom toho bondovek je mraky, počítat je nebudu - stačí nahlédnout do seznamu přetékajícího přes celou stranu https://en.wikipedia.org/wiki/Outline_of_James_Bond#Novels
James Bond - agent 007 na DK: https://www.databazeknih.cz/serie/james-bond-agent-1043
série, 26 knih
Text příspěvku byl upraven 23.09.18 v 19:58
bondovky beru jenom česká vydání....tak jako česká vydání hledaného hrdiny
...těch mých knih vyšlo u nás okolo stovky.....a jsou to dobrodružství z celého světa, kam se celkem rychle dostanu
Text příspěvku byl upraven 23.09.18 v 18:45
..není to ani Marco Polo.... tak poslední indicie
........a jsou to dobrodružství z celého světa, kam se celkem rychle dostanu letadlem
SKVĚLE - opravdu to byl malej Bigglesek/vyrůstal v Indii/ v povídkové knize Biggles v zemi Mauglího kde se setkal se zvířátky "z Mauglího" .....později jako Biggles pilot...a toho zná každý
......měla bys uvést jméno spisovatele ....ale na tom nelpím, a můžeš zadávat další postavičku.............
biki, sice neuvedla spisovatele, ale byla první..........jistě doplní
Ono to bylo jen takové plácnutí, protože nikdo další už tam moc nepasoval. Kdysi jsem četla jen knížku Biggles od velbloudích stíhaček, tehdy jediná, která byla k dispozici, ostatní mě už minuly. Autor - William Earl Johns, jak už výše podotkl kh123.
Chvilku strpení, než mě něco napadne.
ano pane woodwarde.....chronologicky první knihla Bigglesa - Biggles v zemi Mauglího
Obávám se, že mě nic jiného nenapadlo, než postava z žánru mimo okruh zájmu většiny místních hadačů:
autora hledá dcera pastora, kterou její zájem o sbírání zkamenělin dostane do značných potíží.
Že bych to objevila?
Harriet - Amanda Quick
Zkrocený netvor: "Harriet se zabývá hledáním zkamenělin. V jedné jeskyni si banda zlodějů ukryje lup a jelikož tam nachází Harriet nesmírné objevy, napíše vikomtovi Gideonovi, aby přijel lupiče chytit. Ten je v kraji silně neoblíben kvůli aféře s dcerou bývalého pastora. Lidé mu říkají Netvor z Blackthorne Hall. ..."
Jasně, kopala jsi na správném místě.
Omlouvám se za delší prodlevu - včera večer výpadek elektřiny, dnes po třech týdnech jsem se zase musela zapojit do pracovního procesu. Bylo to náročné.
Tuhle jsem narazila na celé jméno známé a oblíbené hrdinky. Doteď jsem netušila, že by měla něco společného s citróny, lovením much nebo že by byla nějaká cimprlína..., ale znalci to určitě vědí a snadno ji poznají, stejně jako její autorku.
Pipilota Citrónie Cimprlína Mucholapka Dlouhá punčocha a samozřejmě Astrid Lindgrenová
Text příspěvku byl upraven 24.09.18 v 22:28
Vložit příspěvek