Postava hledá autora - pomozte jí!
Tak, tak, já věděla, že znalci se najdou ;-)
schválně jsem si našla originál: Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump (takže můžu jen doufat, že český překlad je přesný ;-)
Text příspěvku byl upraven 24.09.18 v 22:57
To asi nebude. Už jen počtem jmen. Långstrump = Dlouhá punčocha, dotter je dcera a krusmynta máta peprná.
Tak to bude hodně možnosti. Třeba Sherlock Holmes si vyjel na dovolenou v povídce "Ďáblovo kopyto", ale ten to asi nebude. (Ani doktor Watson)
Nebo třeba tatík Külz, řeznický mistr z Berlína, kterej se sebral, nikomu nic neřek a vyrazil si na vejlet do Kodaně.
Zajímavé návrhy.
Neměl jsem na tu dovolenou jezdit. Zjistil jsem, že už domů nepatřím.
Kdybys psala v ženském rodě, mohla by to být Emma Tupperová v knize Zapomenutá - C.McKenzie.
Mně to zase připomnělo Daphne.
Text příspěvku byl upraven 26.09.18 v 10:02
Určitě to nebude ani Potter, který asi míval doma pocit, že tam nepatří, ale asi se nedá říct, že tam jezdil na dovolenou i když tam jezdil o prázdninách.
Neměl jsem na tu dovolenou jezdit. Zjistil jsem, že už domů nepatřím. Jsem ztracený.
Tak to mi připomíná (nečetla jsem) zapomenutého pejska na pláži, o kterém psal Tolkien :-). Kniha se jmenuje Tulák Rover, takže předpokládám, že Rover je jméno pejska.
Text příspěvku byl upraven 26.09.18 v 10:12
A nemohl by to být sám Bilbo Pytlík? Pořád mám ale pocit, že to musí být něco současného...
Bilbo je současnej? A kromě toho, na jakou dovolenou neměl jezdit? On mluvil o dovolené předtím, než Frodovi odkázal Dno pytle - a toho odchodu neměl nikdy důvod litovat. Občas měl důvod litovat, že se vydal na cestu s trpaslíky k Osamělé hoře, jenže to nebyla dovolená, to byl kšeft na smlouvu.
Právě, že není současnej... že mi na to nesedí, ale tatjana1737 mě na to přivedla... No možná to byl kšeft, ale ze začátku to bral spíš jako "výlet" a když se vrátil, už tak úplně "nezapadal"... O tom, že by měl něčeho litovat Ulriška nic nepíše... píše, že už nepatří domů a je ztracený... Bilbo už byl na prstenu určitým způsobem "závislý" - "ztracený" :) Klidně to můžeme opustit... Na Hobita je tu určitě diskusní vlákno :) Jak píšu, spíš to bude něco současného...
Mohl být to být i nějaký detektiv, ti často jezdí na "dovolenou" a tam se jim zamotá celý život a ještě vyřeší případ... Bez další nápovědy to asi nerozmotáme...
Mohlo by se jednat o Pavla z románu Na západní frontě klid. Dostal dovolenou, ale s lidmi doma už si nerozuměl. Uvažuje o tom, že raději domů neměl jezdit.
Mě na to od Ramarquea sedí spíš Ernest z Čas žít, čas umírat. Ten se neměl kam a za kým vrátit.
No právě odjel z domu na dovolenou? Nebo odjel na dovolenou domů? Mně to pořád něco připomíná (v druhé variantě) ale nevím co, či koho.
Teď mě napadlo, že by to mohl být básník Richard Cardogan, kterej si vyrazil na dovolenou do Oxfordu a objevil tam v jakémsi hračkářství mrtvolu - jenže než na místo dorazila policie, které to oznámil, zmizela mrtvola i hračkářství!
Ten měl rozhodně důvod si přát, aby radši na žádnou dovolenou nejel. Pokud je to on, pak hledá Edmunda Crispina.
Text příspěvku byl upraven 26.09.18 v 14:15
Tak jen pro úplnost: Pavel Bäumer našel E. M. Remarquea.
Nová hádanka: Spolu s manželem řeším detektivní i špionážní záhady. Oba se rádi vydáváme za někoho jiného a také napodobujeme velké detektivy.
Narodila se kdovíkde, kdovíkdy a kdovíkomu, měla krušné dětství v divoké okrajové části impéria, než ji naštěstí zachránila rodina, která si ji odvezla jako chůvu k dětem do hlavního města, adoptovala ji a učinila z ní plnohodnotnou občanku. Díky tomu mohla v dospělosti pracovat samostatně jako soukromý informátor, po vzoru svého otce.
Vložit příspěvek