Postava hledá autora - pomozte jí!
Takže pokračuji v napovídání: První jméno hledané je shodné s názvem tehdy vládnoucí dynastie - ta nastoupila po krátkém turbulentním období, do něhož impérium nevyhnutelně spadlo po několika zrůdných hrůzovládcích. Současnou vládnoucí dynastii založil člověk bez velkých ambic, který se sám vypracoval, nikdy neměl peněz nazbyt a samozřejmě se také osvědčil jako vojevůdce. Nicméně v době, kdy se odehrává série s hledanou hlavní hrdinkou, už vládne jeho druhý syn, který svou paranoiou opět deptá říši.
Napínavá historická série označená jménem hrdinky vychází ve světě od roku 2013 a každý rok přibývá nový titul. Nicméně naši vydavatelé ustrnuli na dílech dvou.
Tak teď už se snad někdo odhodlá tipnout.
K postavě jsem dala už nápověd přehršel, takže doplním následující dvě, se kterými už každý může kýženou samostatnou hrdinku a současně mladou vdovu nalézt:
- série historických detektivek s jejím (adoptivním) otcem, císařským informátorem, logicky předcházející sérii s touto hrdinkou, je známější a byla uzavřena dvacátým titulem o působení bohyně Nemesis;
- obě u nás vydané knihy série s hledanou hrdinkou jsem četla nedávno a zejména druhý díl jsem hodnotila na maximum, takže mohu doporučit.
Ano, druhý pokus odhalil hrdinku druhé posloupné série Lindsey Davisové: jménem Flavia Albia, samostatně podnikající jako soukromé očko za vlády císaře Domitiana z flaviovské dynastie (děsivý druhý Vespasiánův syn).
Anotace knih zněla zajímavě, už jsem si je dala do "Chystám se číst" - děkuji za tip ;-).
Nyní svého autora hledá skrz naskrz zlý a zkorumpovaný policista.
Taky ne :-).
Ale abych byla hodná, tak lepší odpověď na první tip by byla: Ne, Mackbeth ne.
Hledáme postavu vedlejší, ale nezapomenutelnou. Dotyčný nosil přes rameno jezevce jménem Marylin. Stačí jméno postavy a autor, na konkrétní knize netrvám.
Calum Buchanan - James Herriot
(a já jsem si myslela, že to byla fretka)
„Tak fajn… prima… ale co to máte na rameni?“
,,To je Marylin.“
„Marylin?“
„Ano, můj jezevec.“
,,Jezevec!“
Takže předávám!
Já to znám taky s jezevcem. Ale není vyloučený že tam nějakej "tvořivej" překladatel nacpal fretku. ;)
Tak jsem se nechala zviklat, ale opravdu je v originále "badger".
Zadává soukroma. :-)
Uvádím na pravou míru: měla jsem (před vlastním ověřením stavu věci, a tedy před svojí odpovědí výše) dojem, že v Herriotovi měl některý z adeptů veterinářů fretku jako neodlučitelného pomocníka. Zřejmě tomu tak bylo v jiné veterinární knize. Takže po tom teď nutně musím zapátrat, leda bych to zadala jako hádanku - to byl vtip, i když...; -)
...Ale stejně, jezevec je docela velký, a nosit ho na rameni? Jdu si ještě nastudovat "jezevcovité a fretkovité", ani jednoho jsem naživo nezažila dost blízko.
Nějak moc úkolů jsem i naložila na neděli, ještě že postavu mám vymyšlenou - inspirací ze včerejška:
HÁDANKA
Hledá se policista každým coulem, výhradně se řídící zákonem a platnými pravidly, nezkorumpovatelný, který se přesto stal antihrdinou. A asi proto mu autor snad ani nedopřál křestní jméno.
Vložit příspěvek