Postava hledá autora - pomozte jí!
Jasně, ale ta tvořila jen to nezbytné zázemí! Klapzuba, to je hledaný filištín!
Sladká po všech stránkách, ale (krom jediné) jen za peníze, na ruku. Stalo se za velké královny a císařovny.
Sladké je rovněž její jméno. Její příběh čítá 1000 stran a není ho konec. A v titulu sice není chuť, zato pár barev.
Text příspěvku byl upraven 06.10.19 v 22:35
Tuhle knihu mám už v merku dlouho, ale ještě jsem se k ní nepročetla.
Nu ano, tři příspěvky nám daly konečně dohromady Sugar a Michela Fabera (ještě že se neptáš na doporučení ;-). Koukám, že kniha pořád ještě nemá v přečtených ani tolik, kolik má stran ;-)
Četla jsem, jak se s ní mořil překladatel, tak to asi bude hutné čtení :-).
Přišla jsem před chvíli z města, kam jsem bláhově vyrazila se všemi třemi dětmi, takže jsem totálně out... Zkusím si vyčistit hlavu a něco vymyslet...
Aby zachránil syna, dezertoval, byl dobit téměř k smrti, kabalisticky oživen, bojoval, zajali ho a stal se otrokem. A to jen v prvním svazku jeho dobrodružství...
našla jsem osudem odpovídající postavu jménem Thors - Makoto Jukimura - Vinland Saga - ale to jsou snad nějaká manga a animace, tady nic takového nevidím
Samá voda... Hledaný je původem z jedné části Habsburského mocnářství (myšleni Habsburkové rakouští), dokonce ze stejného města jako jeho autor. Do něj (do města, ne do autora) spisovatel zasadil i úvodní díl jiné ze svých sérií.
Patronem hlavního hrdiny je sv. Jiří, odkaz na nějž má hledaný i v erbu.
A poradím ještě (a to už je hooodně velká nápověda), že hrdina, jenž právě nyní hledá svého autora, je velkým turkobijcem... což mu zkomplikovalo právě i ty rodinné vztahy...
aha, tak já šla bez zaváhání po fantasy a ona je to spíš historie:
Kapitán Kornelius Báthory - Juraj Červenák
Výborně a chválím za uvedení nejen hodnosti, ale i celého jména hrdiny, kterého takto oslovoval jen kněz a vlastní otec (pro ostatní byl Kornel).
Stein a Barbarič jsou čistě historická fikce, v Báthorym už to fantasy najdeme... Ale na správné odpovědi to nic nemění ;-). Pro úplnost dodávám, že Báthory i Červenák jsou spjati s Bánskou Štiavnicí, kde se odehrává i kniha Mrtvý na Pekelném vrchu.
Vložit příspěvek