Postava hledá autora - pomozte jí!
bamba: a stačili u vás na Slovensku Turci vydat nějaké knihy? Uznávám, že moje znalosti historie nejsou nejpodrobnější, ale tak nějak mám dojem, že tady měli úplně jiné starosti než šířit osvětu ;-)
U nás Švédi asi taky nic nevydali, holomci zapomnětliví...
Text příspěvku byl upraven 24.09.19 v 11:51
reader.007: škoda, mohli jsme u nás číst drsné severské detektivky už v 17. století. :-)))
myslím že Turci šírili kadečo a možno medzitým aj osvetu - možno turecké uspávanky. A tušíte niečo o tatárskom vplyve na naše knihomoľstvo?
Hlava děravá se omlouvá...
Hledáte podle někoho vizionáře, jehož životním posláním byla zábava, podle mého nesnesitelného egoistického dědka, který bez kapky lítosti neváhá obětovat svým zájmům i lidské životy.
Ke sháněním financí na své projekty používal miniaturního chobotnatce.
Nikdo nic? No tááák... toho znáte, i když někteří možná jen z filmu, kde byl za uvědomělého dědečka-hříbečka, který nakonec uznal svou chybu.
Zato v knize dostal co mu patřilo - sežrali ho. Nebo alespoň dostatečně okousali.
Miniaturní slon - genetický hybrid. Ve filmu nic takového není.
https://www.youtube.com/watch?v=yvAVWBNZj6Y
čas přibližně od 2:44:25
Text příspěvku byl upraven 28.09.19 v 11:25
Díky, já tušila, že ve filmu není (už jsem myslela, že je to nějaký "chobotnatý dino", no, vlastně to by byl hybrid). Film znám, ale tuhle Crichtonovu knihu ne.
soukroma: rádo se stalo. Děláš chybu, za přečten/poslech rozhodně stojí a to ne jen jednou.
Co mě furt peskujete ;-) - těch neznámých knih na mě čeká prostě moc...a film se mi líbil (pak by se mi to ještě motalo). Crichtona jsem četla/viděla spoustu, zatím se na dalšího (pokud něco ještě neznám, koukám, že snad jen Kongo, a to jsem vzdala jako film, a asi to tak zůstane i s knihou).
A na audio jsem zatím nenajela, číst si knihu sama je jedinečné, v plném soustředění, bez vlivů načítajícího apod. Až oči selžou, pak je audio asi skvělé, spíš možná jediné, řešení.
Čílím se, protože nemůžu (pře)číst všechno (jedině tehdy se uklidním, když zjistím, že opravdu všechno číst nemusím, a vlastně ani nechci...). ;-)
Nečil se - já tohle dělám s televizí. Teď jsem byla na Šumavě se sestrou a když dávali v televizi reklamy na další senzační seriály a další díly dalších senzačních seriálů a tak podobně, tak jsme seděly, zíraly do krbu a konstatovaly - tohle zase neuvidíme.... Zaplať pánbu...
Protože televize na chalupě neumí reklamy přejet a čas od času zíráme na něco, co je reklamou přerušené. A zase na druhou stranu si reklamy užívám, protože doma je televize přejede a já ani nevím, čemu se mám vyhnout...
Takový vymoženosti nemám. Když jdou reklamy, ztlumím to a odcházím buď na WC nebo si jdu nalejt, případně vzít z lednice pivo, uvařit si kafe nebo tak něco. :)
Pardon, jsem trochu zapomněla.
Ještě příspěvek k předchozí debatě: když už se sporadicky na TV dívám, reklamy využívám podobně jako woodward (s výjimkou toho piva). A když už není zbytí, zavírám oči, vypínám sluch ... no, a pak se občas stane, že vidím až závěrečné titulky či další pořad.
Nuže hádanka:
autora hledá, lékař, voják a vyšetřovatel v jedné osobě.
na moderní postavy mi to nesedí, tak sahám do minulosti a tak trochu by to mohl být Doylův Dr John H. Watson (tak trochu i vyšetřovatel jako pravá ruka Velkého detektiva)
Ne, ne. Je to postava ze současnosti, jako vyšetřovatel pracuje v rámci své odbornosti.
(Omlouvám se za množství překlepů, dnes nějak nemám den.)
našla jsem Jordana Stonea od Rollinse, ale vlastně nevím, zda seržant je forenzní expert právě v oblasti medicíny
Vložit příspěvek