Postava hledá autora - pomozte jí!
Zdá se, že nikdo z přítomných hadačů tuto knihu nečetl. Ani v anotaci se jméno hledaného zloducha nevyskytuje. Budou mi proto stačit jména dvou hlavních postav celé série.
Nevzdávej to a místo toho přihoď indicie - třeba k celé té sérii (já na démony nejsem, ale uvidíme).
OK, celá jména dvou hlavních postav jsou zároveň názvem knižní série. Ta byla převedena na seriál.
že by
Jane Rizzoliová a Maura Islesová
?
Ty jsem přečetla málo a seriál mne hned otrávil, takže nevím: 6 je Mefisto.
Vše správně. Seriál nejsleduju, ztráta času. Knihy čtu spíš ze setrvačnosti, přesto je to v naší městské knihovně skoro první liga v porovnání s většinou ve výběru. A ten výběr se přizpůsobuje vkusu většiny čtenářů, tedy spíš čtenářek, plus té dámy, co má na starosti přísun novinek :(. Nu což, aspoň jsem si postěžovala.
Převelice odpočinková hádanka po složitostech (i já mám jednu vedle, jak se zdá), která může nalákat třeba nové hadače...
V první moment jsem si říkal, že konečně někdo napsal knihu o mojí ženě, ale správná odpověď zřejmě bude, že beletristicky upravená podoba Marie Magdaleny Novotné-Čudové, obecně známá jako babička, hledá Boženu Němcovou. :-)
Hledat bude svatá žena, mystička a řeholnice, které se povedlo, že den následující jejímu skonu byl až o 11 dní později – tato zdánlivá záhada však nijak nesouvisela s její svatostí, důvod byl spíš administrativní.
A bude hledat spisovatelku z jiné evropské země, která zde na DK má jako svoji jedinou knihu právě románovou verzi jejího životopisu.
Boží tulačka - Život svaté Terezie z Avily
kniha od: Marcelle Auclair
indicie o změně kalendáře - k nezaplacení ;-)
(a přidám z jiného soudku: Ávila je moc pěkné město)
Text příspěvku byl upraven 29.10.19 v 14:23
Ano, je to Terezie z Ávily.
Říkal jsem si, že Vás tady nebudu trápit teologickými nuancemi v indiciích, že to přes astrologii půjde rychleji :-)
Mimochodem: byl jsem letos koncem jara v Madridu a na Ávilu vydatně myslel, ale času bylo málo a v kategorii „celodenní výlet mimo město“ to nakonec vyhrál El Escorial. Tak příště... :-)
A než předám slovo, tak se ještě podělím o jeden ze svých oblíbených Tereziiných výroků: „Pokud žije někdo sám, lehko se může považovat za svatého; až ve společenství pocítí, jestli je opravdu pokorný a trpělivý.“
Já doufám, že to nebyla astrologie, co jsem při pátrání použila ;-)
S posvěcenou se hádat nebudu, jen za sebe podotknu, že ve skromnosti a pokoře mne málokdo překoná ;-)))) Dosti vtipu, musím se trpělivě soustředit na zdejší hádanku. ALE trochu "v duchu" té minulé hádanky zde plánuji zadání vedle u autorů ;-)
Text příspěvku byl upraven 29.10.19 v 16:54
HÁDANKA
Hledá se nadaná osobnost zdaleka překračující omezující možnosti svého zděděného, světem opovrhovaného povolání. Však se také jeho přítelem stal velký Goethe.
A tahle hledaná osobnost má (skoro do písmene) jmenovce mezi našimi největšími reformátory.
Autor historických románů, který pro změnu sdílí jméno se největším vojenským stratégem snad všech dob, napsal životopisný román, jehož titul naznačuje povolání hledaného.
Už je dost dlouho za mřížemi, ale za to, že syn ředitele věznice díky němu složil maturitu z matematiky, má jisté výhody. Tak může nevinný profesor vzít sešit a tužku a sepsat svůj příběh. Který vězeň hledá autora?
Moje hádanka v jistém smyslu navazuje: mladý šlechtic, jehož původ je obsažen v mé předchozí odpovědi, hledá svého autora.
(Jistě to uhodnete brzo, ale až do pozdního odpoledne tu nejsem, tak prosím o trpělivost při čekání na mé "razítko")
Ano, ten pseudonym Dán mi přinesl nápad na kralevice dánského.
Anasa jej odhalila a pokračuje.
Tahle holka není žádná fňukna. Její původ je sice královský, ale zvládá létající koště, kouzelný padák i "obyčejný" automobil. A poradí si i s čerty v pekle.
Tahle holka není žádná fňukna. Její původ je sice královský, ale zvládá létající koště, kouzelný padák i "obyčejný" automobil. A poradí si i s čerty v pekle a se třemi úkoly, ty jsou podmínkou, aby z pekla neodešla sama.
Vložit příspěvek