Postava hledá autora - pomozte jí!
Všudypřítomná postava, se stálým úsměvem na tváři, kterou vidí jen „vybraní“. Veškerou práci zvládá sám se svým malým pomocníčkem.
No jó Saudek, to je sběratelský klenot... pak to mám znát když jsem ráda za Lips Tulliana ;-))
Nu, bylo to trochu lehčí no, ale já ho sem prostě chtěla dát :)) Je to Tvé :)
nemám ti to za zlé, je to sympaťák :-))
Díky za slovo a teď něco pro milovníky historie: naše nová postava hledá sama sebe a měla opravdu o čem psát, neb její život byl na svou dobu nejen nezvykle dlouhý, ale také velice plodný, což oceňujeme zvláště my středoevropané. Navíc kdyby jej nebylo, turisté ze zahraničí by se (nejen) v Praze zdaleka tak nenahonili :-)
To máš pravdu-ještě dnes si vzpomínám na slova moderátora, když si v rohu tiše povídal s asistentkou ohledně cen a já jsem zrovna nastražil své velké uši. Zaznělo toto: “Musíme s ním něco udělat, nebo nám to tady vybílí“.
Zůstaneme u historie-hledáme postavu, která prý bojovala po boku Jana Žižky a Jana Sokola v masakrální řeži u Grunwaldu, což ji pak zachránilo život, protože nějaký čas poté táhla proti Husitům na straně Zikmunda a v řeži, kde byla stržena z koně, ji zachránila jen známost s těmito vojevůdci.
V románu, kde se hledaná postava nachází, ji dělá nějaký čas společnost vzdělaný mladík, který prchá před pomstou.
Text příspěvku byl upraven 13.06.14 v 14:34
a co s tebou nakonec "udělali", smím-li se ptát? :-)
Text příspěvku byl upraven 13.06.14 v 18:27
Dudu, Tvůj popis děje mi připomíná Sienkiewiczovy Křižáky, ale do hádání postavy bych se rozhodně nepouštěla, tam jich je jak nasekáno. Jsem na správné stopě?
Koka, přeji pěkný večer.
Jsi na správně stopě-do Polska, ale autor je z naší doby. Hledaného rytíře učil mistr boje Ippolito.
Tak s tím věru nepohnu a hru dál neposunu, protože polští autoři ze současnosti, které jsem četla, se tímto tematem nezabývali. Tak snad se někdo jiný chytne ...
Ted jsem se dočetl, že podle mistra Sienkiewicze měl přízvisko podle barvy zbroje.
To je přesně on! Narazil jsem na něj v prvním díle Husitské trilogie, který má název Narrenturm. Autorem je A. Sapkowski.
Dudu, podle toho, co máš v Právě čtených, to směřovalo k Sapkowskému, ale na druhou stranu - nechtělo se mi věřit, že by on ve svých fantasy využíval i takovéto postavy :-) Měla jsem věřit instinktu.
Další hádanka bude jednoduchá:
Nevím, co bych vám jen o hledané postavě měla říct, když nejvíce jí proslavil její milenec :=))
Text příspěvku byl upraven 13.06.14 v 20:58
Než si reader.007 pro nás připraví nějakou zapeklitou hádanku, podělím se o nový poznatek: když jsem zadávala předchozí hádanku, podívala jsem se, jak si román Milenec lady Chatterlyové vede u uživatelů DK. A zjistila jsem překvapující věc - a sice, že u jeho anotace je jako jeden ze štítků uvedeno "hornictví". To mě fakt pobavilo. Je to vtip, nebo si už ten román po 30 letech nepamatuji? Kdo to četl v poslední době, prosím, napovězte mi, jakou roli tam hraje hornictví?
Možná je tím myšleno fárání muže do ženy. :-O
Ba ne, nějaké horničení tam je, odehrává se to vlastně v takovém anglickém Ostravsku. Lord Clifford Chatterley tráví hodně času tím, že vymýšlí, jak na sklonku parního věku neudělat ze svého dolnictva a hornictva tlupu nezaměstnaných; jedno z témat knihy je postupné pohlcování krásné a úpravné krajiny ponurým a mechanizovaným světem moderního člověka, jenž nečiní nic, než že žere, vyměšuje, spí a kalí ocel.
Ale dávat to do štítku, to je trochu přehnané, to by tam rovnou mohly být štítky "psi", "kolečková křesla" a "květiny v pubickém ochlupení".
ja kbych viděla štítek "psi" hned bych se na to vrhla znovu, takhle už taky mám jen matnou představu
zlovlku, děkuji za vyčerpávající a zábavné osvětlení problematiky hornictví u Lawrence. Jenomže teď hrozí, že pro příště si lady Ch. zařadím do románu Jak se kalila ocel, nebo se mi v asociacích zařadí do písničky Dole v dole. Ale pobavila jsem se dokonale!
Ehm... mám ve zvyku k přečtené knize doplnit adekvátní štítky. Nedávno jsem zrovna přečetla Milence Lady Ch. a možná jsem tam nějaké štítky doplnila, už si vůbec nevzpomínám. Ale jestli jsem tam v zápalu boje dala i to hornictví, to si nevzpomínám a doufám, že ne! :) Nechám štítek odstranit, je opravdu zavádějící (chudák čtenář, který by hledal něco o hornictví a nalezl toto...).
Tak doufám že už jste vyčerpali téma dolování v lady Chatterleyové. Přišlo mi škoda přerušovat tak zábavnou a plodnou debatu, zvláště zlovlkovi děkuji za vtipný a velice zasvěcený příspěvek :-)))
Naše nová hrdinka se výše zmíněné nepodobá ani trochu. Je to vlastně ještě malé děvčátko, poněkud zanedbávané od rodičů a vaším nejlepším vodítkem by mohlo být že velice ráda kreslí .
Vložit příspěvek