Postava hledá autora - pomozte jí!
Doktor, který na sebe prozradil skoro všechno.
Tím i autorův postoj k potřebě dodržování konvencí v daném žánru.
Doktor, který na sebe prozradil skoro všechno. Ten nejzavrženíhodnější čin totiž přešel lakonicky se slovy: "udělal jsem vše, co bylo potřeba". A co bylo tím činem, to už říká titul knihy.
Text příspěvku byl upraven 06.08.20 v 13:28
Tak teď vám dám hlavičky trochu zakouřit: Svého autora hledá původkyně hranatého vajíčka. Největší borci mohou přidat i další postavu (tvořící název příběhu) která se z něj nakonec vylíhla.
vylíhlo se Kuře Cupity (ale kdo ho snes'? - nějaká nekonformní slípka?) - Miloš Nesvadba
Správně, až na to, že slípka není nekonformní, má jméno Pišvorka.
Ty jsi snad četla úplně všechno, ty potvoro :-)
Kdepak četla, vyluštila! - a pak koukala, žes o hranatém vejci teď někde něco v diskusi... A teď abych něco zase já zde..., ale já si to usnadním:
Svého autora hledá postava, která :
- žije na hradě, rozumí vínu a koním
- díky své přirozené autoritě je v dětství vůdcem skupiny
- vůdcem stejné skupiny se stane za dramatických okolností i v dospělosti
Zkusím další nápovědu :
- pro všechny postavy jsou naprosto zásadní Velikonoce 1977, kdy se setkají na hradě
- hlavní postava - "hradní pán " není šlechtic, hrad koupil
- hlavní postava není věřící, přesto se stane abbém
Paulett199: já ho čtu opakovaně už nějakých 40 let (nyní jsem ho opět otevřela a proto jsem ho vybrala do hádanky), miluju Malevil. Jsem zvědavá, co přidáte Vy :-)!
Tak já zkusím :-)
Svého autora hledá inženýr, kterého hlad po životě přivede až k tragickému konci
Inženýr Garin (A. N. Tolstoj) to asi není? Ten sice špatně skončil, ale neumřel...
Vložit příspěvek