Postava hledá autora - pomozte jí!
Woodwardova hádanka mi dala inspiraci: autora nyní hledá možná ještě významnější osobnost polárního výzkumu, vědec, sportovec, ale v pozdější době také diplomat a dokonce i nositel Nobelovy ceny.
Postava je správně, teď ještě knihu. Napovím, že autor napsal také velmi dobrou biografii o Amundsenovi.
Dík :-).
Svého autora hledá postava, která :
trpí od dětství výčitkami svědomí kvůli obvinění ze zabití
svým neobvyklým chováním děsí své okolí a nikdo se ji nesnaží pochopit
útěchu nachází v hudbě poté, co objeví svůj talent.
Další nápověda :
"biki" mně inspirovala původem postavy
ve filmu, který byl knihou inspirován (má trochu jiný název), hledanou postavu ztvárnila Maria Bonnevie
Film neznám, ale díky indicii jsem se dopídila knihy, kterou tedy znám, Kniha Dinina. Takže Dina a její autorka Herbjørg Wassmo.
Ano:-), je to správně, úžasný norský román.
Film se jmenuje "Dina" a dále v něm hraje i Gérard Depardieu.
Recesista se ve své hře na hlavní a titulní postavě pomstil svému profesorovi. Postava se pasuje na vládce všeho, má krátké jméno, ještě ke všemu palindrom. Kdo je kdo?
Ten autor-recesista nebyl dnešní, přesněji své dílo napsal na sklonku předminulého století, přesto tím založil modernu, jeden výrazný směr dramatu 20. století, který udivuje, otravuje, znepokojuje, baví, děsí, od všeho kousek. A i když hledaný autor je odjinud, my jsme velkého dramatika v tomto žánru tedy měli, dokonce na velmi vysokém postu...
K hledné titulní postavě opravdu není co dodat, takže jen znovu zdůrazním - jeho jméno je třípísmenný palindrom!
Autora nyní hledá jistý mladší bratr s nepříliš kladným vztahem k poměrně obtížnému studiu, a o to lepším vztahem k životním radovánkám včetně alkoholu. Ona studia hledanému financuje bratr starší, celé situaci pak přihlíží spolupracovník staršího bratra, takto autor.
takže Jamese Herriota hledá nezdárný Tristan
hups... pozdě :-)
Text příspěvku byl upraven 04.08.20 v 22:46
To bylo těsné.
Takže novou postavou je senior, trochu anarchista, který vymýšlí plány výletů pro svou partičku přátel.
dôchodca? Hendrik Groen hľadá Hendrika Groena?
Text příspěvku byl upraven 05.08.20 v 10:02
Naša postava by možno prežila aj v domove dôchodcov, ale našťastie to od nej nikto nechce. Spokojí sa s málom a žije šplhavým, kĺzavým alebo hladujúcim spôsobom. Snaží sa dokázať, že sa to dá pomaly všade a čo ju šľachtí, skúša to väčšinou na vlastnej koži.
Odhaduji, že by mohlo jít o hada (slimáka či hlemýždě jsem zvrhla - ti jsou zvrhle nenasytní, a potom, o kůži se u nich mluvit nedá ;-). Moc takových hrdinů ale neznám, tak nabídnu Kiplingova Ká, což je ovšem obrovská krajta, takže se zrovna asi nespokojí s málem...
Náš hrdina nie je zvrhlo nenásytný, ale to čo zbaští, by málokto iný vzal do úst. Väčšinou si s tým zachraňuje život. Ten kĺzavý a padavý a šplhajúci sa spôsob života - je o tom, že to skúša na všetkých možných a nemožných miestach na zemi.
Nie je to had, ostaňme u dvojnožcov. A nechodí v bielom plášti!
tak z dvounožců to snad může být jen Edward Michael Grylls alias
Bear Grylls
Vložit příspěvek