Postava hledá autora - pomozte jí!
A copak nikdo jiný kromě Ulrišky nedovede vyluštit mé hádanky? Asi ne ... tak tedy je to opět její.
To by mohl být pan Bočan a hledá Václava Řezáče (a taky zelenou knížku).
Můj autor je současný a mé hledání probíhá v jižní části země, odkud pocházím.
Neznámý bojovník v závěru jednoho slavného literárního textu vzkázal okupantům, že měli raději zůstat doma, sedět na prdeli ....
Jak se jmenoval a kdo jej napsal?
Sherlock Holmes je můj idol, budu jako on a vyřeším vraždu spáchanou vidlemi.
Znám jen Žabáka Kennetha Grahamea. (Dlouho jsem váhala, jak se skloňuje: Grahama? Jen Grahame?)
kdepak, samá voda, hledá se ten nejznámější, neslavnější, vlastně i nejzajímavější - a hledá se samozřejmě jeho jméno!
Moment, a neříkali Žabáčku náhodou Mauglímu v Knize džunglí? Hledal by Kiplinga...
jistěže, nahatý, tedy holý, mezi chlupáči (i když Ká tedy taky ochlupený zrovna nebyl... ;-), tak jaké mohl chlapec získat jméno - žába, tedy po jejich Mauglí
Ti mravenci jsou dost přerostlí a navíc přišli z vesmíru. Hledaný autor napsal o téhle hrdince už 12 knih a nemá to k nám do Česka daleko.
Jasně, je to sci-fi, konkrétně od Němce. Celkem béčková literatura, ale vynáší to. :-)
Neobvyklé křestní jméno jeho hrdinky dalo jméno celé sérii. Poprvé se na pultech knihkupců objevila v roce 1989, u nás o pár let později.
teda ponořila jsem se do tajů a dějin sci-fi, navíc německé sci-fi, ale pátrání vydalo snad jen jméno Wolfgang Hohlbein a jeho 12dílnou Charity, což mi tedy vůbec dle první anotace nesouhlasí se zadáním (o mravcích ni slova)
A přece je to trefa! Kdysi jako kluk jsem si jednu knihu ze série přečetl. Ušlo to.
Soukroma zadává...
Vložit příspěvek