Postava hledá autora - pomozte jí!
Hun uhodl. Ta spojitost je v osobě zahradníka, který vypadal právě jako pan Spock :-).
Omlouvám se za prodlevu. Svého autora hledá muž, který je neuvěřitelně zběhlý v oboru biologie, avšak pouze teoreticky – po praktické stránce si neví rady. Nápověda: Hovoří rovněž plynně vícero jazyky.
Abych to upřesnil, tento mladý muž má uložené v paměti latinská jména všech možných i nemožných živočišných druhů, umí obratně šplhat po taxonomickém žebříčků čeledí i rodů, ale od pohledu ani nerozezná štiku od kapra. Teprve když se mu řekne, co je to za zvíře, okamžitě vychrlí latinské jméno i zařazení daného druhu do taxonomie. Nuže?
To je přece Conseil, vlámský sluha profesora Aronaxe. A hledá Julese Vernea.
"Byl dokonale obeznámen s klasifikační teorií, méně už s praxí. Myslím, že by byl nerozeznal vorvaně od velryby. Přesto však to byl statečný a hodný chlapec."
Text příspěvku byl upraven 08.06.20 v 21:37
Následující verše uvádějí mohutný epos o veliké cestě. Autora hledá vůdce těch cestovatelů.
Chci slavit zbraň i chrabrých reků jména,
když od západníchbřehů Lusitanu
přes moře dosud lodí nezbrázděná
za Taprobanu propluli, v tu stranu,
kde jejich smělost, v bojích zocelená
nad lidskou míru, v dálkách oceánu
ostrovní novou říši založila,
jež díky jim se tolik proslavila.
Jo, to jsou oni. Oba jsou k vidění v sousoší na památníku objevitelů v Lisabonu.
no jo, to je taková ta v kameni zvěčnělá portugalská frontička na maso ;-), ale o eposu slyším prvně
To určitě ne. Pan Paganel z Dětí kapitána Granta (kterého jsi tady už uhádla) se z Lusovců učil španělsky.
španělsky a z portugalského eposu? To popletl Verne nebo jak?
Text příspěvku byl upraven 09.06.20 v 10:52
HÁDANKA
Z hledané postavy zbylo jen málo, co příjemného by za to stálo, ale bez ní by se toho méně pro diváka dálo.
Proboha, to je přece úžasná scénka, když se Paganel pokouší domluvit s průvodcem v argentinských pampách a nakonec se zjistí, že se z roztržitosti už šest neděl učí portugalsky místo španělsky!
výborně... pochopitelně jsem zapomněla veškeré své báječné a záludné inspirace, které mám nachystané kdykoliv nedokážu postavu uhodnout, ale když budu dlouho vzpomínat, soukroma mi to neodpustí ;-) takže okamžitý nápad:
najděte mi postavu, která mne (a hlavní hrdinku knihy) naučila dělat řízky
Ta sousedka, jméno nevím, z Robinsonky? Autorku doporučované kuchařky Sandtnerovou si pamatuji, ale toto jméno ne... Spisovatelka Marie Majerová.
Už vím, Tonička ! A mockrát, když smažím řízky, si na její radu s prskající strouhankou vzpomenu.
Text příspěvku byl upraven 09.06.20 v 18:18
Svérázné mladé ženě , s na svou dobu a postaveni neobvyklým chováním, se sice až po několika marných pokusech podaří sehnat ženicha, jenže i po vysněné svatbě zůstává pannou a marně touží po děťátku. Místo toho se stane mladou vdovou.
Text příspěvku byl upraven 10.06.20 v 15:24
Co mám pořád vymýšlet?
Nuže, autora hledá žena, kterou v dětství týral a zneužíval její otec, takže jej při jedné potyčce zabila. Tato událost se pak stala jednou z jejích nočních můr.
Vložit příspěvek