Postava hledá autora - pomozte jí!
Tak tohle není žádný rek, dokonce ani rekyně. Je to docela malá holka, která poznává svět. Začíná tím kolem sebe - sousedy v nájemním domě, ve kterém bydlí. Zatím ještě neví, že ten dům vlastně zdědila.
Tak tohle není žádný rek, dokonce ani rekyně. Je to docela malá holka, která poznává svět. Začíná tím kolem sebe - sousedy v nájemním domě, ve kterém bydlí. Zatím ještě neví, že ten dům vlastně zdědila a že osud nájemníků tak bude na ní. Zatím jim jen předává dopisy a vyřizuje vzkaz.
Tu bohužel neznám. Autora nehledá zchudlá šlechtična. Možná by pomohlo zaměřit se hlavně na poslední větu nápovědy, vzkaz je pro každého stejný - a velmi důležitý.
Je to docela malá holka, která poznává svět. Začíná tím kolem sebe - sousedy v nájemním domě, ve kterém bydlí. Zatím ještě neví, že ten dům vlastně zdědila a že osud nájemníků tak bude na ní. Zatím jim jen předává dopisy a vyřizuje vzkaz.
Kdyby to nebyl nájemní dům, ale jen zděděný dům, tipovala bych Kačenu a strašidla, i když jsem to viděla jako film a vůbec netuším, zda to má i nějakou knižní verzi :-).
Tak to nevím. Hledaná postava sice dává ostatním svá pojmenování, takže v jednom bytě bydlí Příšera, ale strašida to rozhodně nejsou.
Připomínám, že předávaný vzkaz je pro každého stejný a je od zemřelé příbuzné.
Text příspěvku byl upraven 07.02.21 v 19:25
Sleduji hádankářská vlákna spíš pasivně, protože se necítím na vymýšlení nových hádanek, ale tohle tu visí už celkem dlouho a nedá mi to: Nehledá Elsa Fredrika Backmana? Kniha Babička pozdravuje a omlouvá se.
Text příspěvku byl upraven 08.02.21 v 15:14
Postava hledá své starší já. Vyrůstá v Austrálii, stihne jí vážná nemoc, ale i přes trvalé následky se cítí stejná jako ostatní.
K hádance mne inspirovala ta v sousedním diskusním vlákně, kde se hádá autor. Ale já to trochu zkomplikuji, aby to nebylo tak jednoduché, byť nápověda už tu je ;-).
Hledáme reálnou postavu českého sportovního života, která na rozdíl od Marshalla neskákala, ale běhala. Protože o ní toho bylo napsáno více, včetně komiksu, prosím alespoň o 3 autory ;-). Ale napovím ještě to, že o hledané postavě byl nedávno natočen film, jehož premiéra by měla proběhnout letos v srpnu.
Emil Zátopek hledá sebe sama, Jana Nováka, Pavla Kosatíka, Františka Kožíka ...
Tak jsem tady musela zůstat. Ostatní odjeli reprezentovat naši kulturu, a mě nepustili.
Text příspěvku byl upraven 08.02.21 v 19:44
A to jsem měla nachystaných tolik nápověd:)
Je to tak. Zadávejte další hádanku.
Tak to mě mrzí, že jste je nevyužila, ale Enderova hra patří k mým nejoblíbenějším sci-fi, navíc jsem ji ještě nedávno zadávala na jiném vlákně.
Hádanka:
autora nyní hledá urozený muž, v jehož titulu je obsažen název bojiště, na němž se rozhodovalo o dalším osudu Británie.
Nápověda:
hledaný muž je jedním ze dvou hlavních postav úvodního dílu série, která je sice poněkud starší, ale díky TV zpracování nyní zažívá renesanci (to je nápověda jako hrom).
Vložit příspěvek