Postava hledá autora - pomozte jí!
kapitán Hastings hledá paní Agathu. Už jsem to sem napsal ráno, ale systém to nějak sežral.
Tak bohužel. Jedná se o jiný žánr, navíc onen urozený muž je opravdu hodně urozený. Bojiště je sice správně, ale je to součást titulu: ... z Hastingsu. TV zpracování je pak, aspoň podle našich médií, celosvětově velmi oblíbené a úspěšné.
Simon Basset alias vévoda z Hastingsu / Bridgertonovi - Julia Quinn.
Text příspěvku byl upraven 11.02.21 v 09:31
Od autorky jsem četla jedinou knížku a ta se mi moc líbila. Vůbec jsem neměla ponětí, že onen diskutovaný "černošský seriál" je podle ní. Takže jsem zase o něco moudřejší!
Jdu si lámat hlavu se zadáním další hádanky ;-).
Často se zde hádají slovutní detektivové, ať jde o mistry dedukce nebo spíše "hrana chlapy" ze "staré školy". Hledaný je detektivem spíše z té druhé skupiny, ostatně dovětek, který ho v názvu charakterizuje, ukazuje zcela jasně na místo, kde působí, a sám o sobě jej dopředu charakterizuje. Najde chlapácký detektiv svého autora, který pochází z jiného kontinentu?
Text příspěvku byl upraven 11.02.21 v 15:32
Uznávám, že zatím se není moc od čeho odpíchnout, a tak přihazuji nápovědu: Autor svého hrdinu představil nejprve ve specializovaném periodiku, kde se pod něj podepsal pod šifrou složenou z křestního jména a příjmení.
To bude něco staršího. Mám pocit, že jsme se o tom učili ve škole, ale dávno...
Tak já ještě napovím, že ten hrdina byl... Kreslený.
Pavlinka777: Zas tak staré to není, jsem pamětníkem hrdinova vstupu na scénu ;-).
Když se tatjana tak snaží dodávat nápovědy, tak jsem jukla do jejích přečtených komiksů a voilà:
Mr. Sweet - Manhattanský detektiv
kniha od: Bohumil Fencl
(neznám, po zkoušení u jiných knih já prostě na komiksy nejsem)
A JE to Mr. Sweet, Manhattanský detektiv od autora publikujícího pod šifrou Bof v časopisu Kometa. Kdo zažil, ten si to pamatuje :). Předávám slovo.
Tak teď něco z letního předbrexitového cestování (když jsme ještě mohli...). Food-bloggerka (strašný pojem, ale aspoň tomu všichni rozumí ;-) se rozhodla prozkoumat dopodrobna gastronomii (a použiji ještě odpudivější výraz, který ale prostě neomylně z knihy vyskakuje v každém odstavci: rozhodla se prostě tou zemí "prožrat") té nejlahodnější země, nejen co do potravin, jídla a pití. A pojala to cyklo-turisticky, protože ta země je sousedem její domoviny jen přes vodu.
Její gastro-cestopis nese titul, který nenechá nikoho na pochybách, oč jde: celý jídelníček zastupuje základ, bez kterého se snad nikdo z místních prostě neprobere ráno k životu.
Autorka, sama sobě hrdinkou, má kouzelné jméno - příjmení může trochu zavánět, ale křestní z toho dělá opravdu veselé spojení... (Kniha u nás vyšla vloni.)
Loni vyšla kniha Londýn prostě žeru Lenky Požárové, ale ta to nebude...
Hádanka stále nerozluštěna:
Tak teď něco z letního předbrexitového cestování (když jsme ještě mohli...). Food-bloggerka (strašný pojem, ale aspoň tomu všichni rozumí ;-) se rozhodla prozkoumat dopodrobna gastronomii (a použiji ještě odpudivější výraz, který ale prostě neomylně z knihy vyskakuje v každém odstavci: rozhodla se prostě tou zemí "prožrat") té nejlahodnější země, nejen co do potravin, jídla a pití. A pojala to cyklo-turisticky, protože ta země je sousedem její domoviny jen přes vodu.
Její gastro-cestopis nese titul, který nenechá nikoho na pochybách, oč jde: celý jídelníček zastupuje základ, bez kterého se snad nikdo z místních prostě neprobere ráno k životu.
Autorka, sama sobě hrdinkou, má kouzelné jméno - příjmení může trochu zavánět, ale křestní z toho dělá opravdu veselé spojení... (Kniha u nás vyšla vloni.)
Ani škarohlíd na té navštívené zemi a její gastronomii moc negativ nenajde, protože mají opravdu vše, po čem mysl i srdce i žaludek prahne, jen snad na samotném západě je počasí drsnější. Jak praví vtip:
"Chlapče, to u vás pořád takhle prší?", ptá se cizinec. "Nevím, pane, je mi teprve osm."
Text příspěvku byl upraven 13.02.21 v 14:27
Já to zkoušela přes tu potravinu - hledala jsem kávu, kaši i chleba... ale evidentně jsem na to šla špatně :-).
Felicity Cloake a Ještě jeden croissant na cestu
siena na řadě
Text příspěvku byl upraven 13.02.21 v 15:02
soukroma, s Vaším dovolením, a jestli samozřejmě bude souhlasit i tatjana1737, bych předala štafetu právě jí:)
tatjana1737, ale navedla:)
Dobrá tedy...
Jedna velmi zajímavá žena, jejíž osud a život se nevyvíjel dle představ rodiny, hledá svou praneteř. Mladá žena se pustila do velkého dobrodružství na jehož konci byla služba těm, kteří její pomoci, a nejen její, opravdu potřebovali.
Vložit příspěvek