Postava hledá autora - pomozte jí!
Tak nám pomalu končí měsíc sněhuláků. V něm jeden vůbec nemá čas na své zájmy, protože lítá za sáňkami a bafá, aby děti dávaly pozor a nezvrhly se.
Kdo to má tolik práce?
V málokterém díle se tak dlouho a tolik lidí, marně, pídí po legendární postavě a táže se bezmocně: "Kdo je XY?", že to skoro vypadá jako řečnická otázka. Ovšem postava se nakonec vynoří, z masa a kostí, a vede na konci 1000+ stránkové bichle úměrně dlouhý (mnohastránkový) proslov, shrnující vše, oč autorce v jejím opus magnum - románu a filosofickém díle - z poloviny minulého století vlastně šlo.
Mladé dievča žijúce v severskej krajine začne dostávať listy od neznámeho muža. Nie sú to ľúbostné listy, ale akýsi kurz jednej z humanitných vied.
Také píšu dopisy, neznámému příteli, adresát není důležitý. Důležitý je obsah, to, co žiju, jak se mi dospívá, když stát se součástí zdá se být nad mé síly.
Nikoliv, ta to měla jistě horší dobou, v níž žila. A já jsem kluk, co spatřil světlo knižního světa s koncem devadesátek.
Není to knížka o tom autistickém chlapci? Sakryš, já ji nečetla, jen na ni narazila v komentářích...
Sakryš, autismus bych tomu, co mě potkalo, zrovna neříkal.
Text příspěvku byl upraven 22.02.21 v 16:01
Při vstupu do nového prostředí střední školy se seznámím se dvěma maturanty, nevlastními sourozenci.
Vložit příspěvek