Postava hledá autora - pomozte jí!
Výrazné ptačí gesto charakterizovalo členku rozvětvené rodiny, která po smrti svého bratra zasela pár nečekanými slovy mezi ostatní příbuzné velké znepokojení. A stálo ji to život. I když... skutečnost byla ještě komplikovanější.
Takže Cora Lansquenetová aka slečna Gilchristová hledá Agathu Christie
úplně stačila Cora (víc jmen si nepamatuji, ostatní ti budu věřit ;-) - ano, z knihy Po pohřbu
Text příspěvku byl upraven 14.02.21 v 10:08
No já taky nemám tak vyčerpávající paměť, i pro tu Coru jsem musela do knihovny...
Většinou si hlavu lámu dlouho aby nebyla otázka moc těžká, ale dneska budu rychlá a nemilosrdná. Hledáme stvoření, které na svět přikouzlil nepovedený pokus odstranit z písemky mizernou známku. Abyste neplakali, že je to moc těžké, zúžím vám výběr živočišných druhů vlastním citátem mluvčího těchto zvířátek poté, co byli vyzváni, aby slezli ze té skříně:
"Sprévně, sprévně, vždeť teke nejsme žédné epece, ele ?????. E teke nejsme netepejře eně kéněte mešeleve. Přenes ném rechle žebřék!"
Evšem, evšem, keždé chce merčete, ele ebe jem pesketl slešné bedleňé, te ne. Evšem, evšem.
Méš sleve :-)
To já netuším, takže raději vymyslím hádanku. Dotyčná osoba na sebe hodně prozrazuje. Mimo jiné i o tom, jak uvažovala o hlavní postavě svých příběhů. Chtěla někoho, kdo tu ještě nebyl. Nakonec ji napadl policejní důstojník. V penzi. Uprchlík ze své země. Puntičkář ...
To samozřejmě vypadá na Poirota a Agathu, ale jednak by to bylo moc snadné, a jednak to sem do vlákna nějak nepasuje. Že by někdo psal o Agathě? Asi jo...
Dobrá úvaha. Pro jistotu jsem si přečetla, jak jsem zadala, myslím, že dobře. Tak tu úvahu jen malinko dotáhnout.
Tak snad Vlastní životopis Agathy Christie? Jinými slovy ACH jako autorka i postava?
Text příspěvku byl upraven 15.02.21 v 12:59
woodward: jsé vésledkem nepevedenéhe kézle... ne, to nedám :-)
Takže: jsou výsledkem nepovedeného kouzla čarodějnického učně při pokusu vymazat z písemky nedostatečnou. Jako upgrade zvláštního dialektu jsou ke všemu modročerveně kostičkovaná. Když nepovedené kouzlo, tak se vší parádou .
Fakt s chutí bych si přečetla, jak to Uwe Kant napsal v té němčeně :-)
Tak už jsem zase tady a předávám slovo Soukromé, která Agathu dotáhla do zcela správného konce.
Dva hroby osamělých živnostníků, jež přežila oběť jejich nemístného žertu. Hříčka osudu, ale aspoň měl jejich hroby kdo navštěvovat...
Já, zprvu ranhojič, později kapitán, vykonal jsem celkem 4 výpravy do podivuhodných zemí a podávám o tom svědectví.
Zdravím kolegu, který však světlo knižního světa spatřil o 260 let později než já.
Hodícím se oslím můstkem se přesuneme z oceánů s účelovou zastávkou u Robinsona a jeho Pátka do domoviny obou pánů autorů i zmíněných hlavních hrdinů. Tam před sty lety vystavil svého hrdinu, básníka a policistu, nezáviděníhodné roli dne v týdnu jiný, mladší autor.
Vložit příspěvek