Postava hledá autora - pomozte jí!
Johoho, kapitán, za toho život dám, hip hip hurá kapitán!
Hledaný kapitán sice nemá vlastní loď v tom správném slova smyslu, ale posádku má správnou. Sám je sice holkař (když došlo ke vzpouře, bránil se tím, v kterých všech přístavech má ženy a nemanželské děti), a i když četl deník hlavního hrdiny, patří mezi postavy kladné a sympatické.
Kapitán je v trojici knih postavou vedlejší. V prvním díle hrdinovi zle vyčiní za žertík, který málem stál 1. důstojníka život.
Ve 2. díle kapitán vymyslí, aby ostatní byli podrobování různým zkouškám, za které viní partičku vodáků. Když hlavní hrdina tento podraz zjistí, dojde ke zmíněné vzpouře posádky.
Kapitánovo civilní jméno se, pokud se nepletu, nedozvíme ani z jedné z knih. Vždy je titulován pouze skautskou přezdívkou.
Že se ten chudák bude hledat tak dlouho, to jsem věru netušila!
Hledaný se s hlavním hrdinou seznámil, když se hrdina se svými kamarády dopustil krádeže jeho lodi. Pachatelé byli za trest nuceni podílet se na stavbě nové klubovny.
takže Foglarovka? Ale na to jou tu kadeti, a ti stále mlčí,...
Mne akorát původně napadl kapitán Flint, ale ten se skauty asi neee, i když s dvěma hordami dětí ano
Admirál to není, ale autor je správně :-).
Hledaný má, obdobně jako ostatní v oddíle a družině (posádce), přezdívku podle nějakého živočicha spjatého s vodním živlem. V tomto případě jde o brodivého ptáka z podřádu bahňáků...
Tak možná Jespák?
Musím přiznat,že mne ta kniha začala dosti zajímat.Výhledově si ji budu muset sehnat :-)
Výborně! Byl to Jespák :-). Coby vedlejší postava vystupuje v Zapletalových knihách Sedmička a Ostrov přátelství, teprve před lety jsem zjistila, že existuje i třetí díl s názvem Cvoci. První dvě knihy milovníkům Foglara a "chlapecké literatury" vřele doporučuji, ke třetímu dílu mám osobně již výhrady, zejména kvůli zasazení do konkrétní dějinné doby. S radostí, že Jespák Zapletala našel, předávám slovo.
PTÁČEK: Pane , vy se pořád jen smějete. Když to víte, tak to řekněte, nebo alespoň něco naznačte.
HLEDANÁ POSTAVA: My nesmíme ani naznačovat.
To byla ale rychlost,příště budu muset vymyslet něco složitějšího :-)
Předávám slovo
Opravdový otec pouště, ba přímo "hvězda pouště", hledá jednoho autora, který pracoval na výrazném ztvárnění jeho osudu (přesněji jen jednoho koncentrovaného dne, vlastně pouze noci) celý svůj život spisovatele. A dělilo je víc než 1500 let...
Svatý Jeroným hledá Aloise Langa?
Text příspěvku byl upraven 18.09.21 v 08:59
Pro mne je hvězdou pouště Jan Křtitel, ale ten to asi nebude...
Ještě mne napadá Poslední pokušení (Krista) od N. Kazantzakise, ale to neodpovídá zadání.
ne, byl to Kopt a asketa, o jeho životě, zejména pokušeních se traduje hodně, zato jeho smrt je tak nejasná, že pro některé ještě žije... Stal se patronem kdečeho, především však nemocných (zejména morem a růží).
Hledá autora považovaného za jednoho z největších a nejvlivnějších prozaiků 19. století.
Svatý Antonín našel Gustave Flauberta!
Text příspěvku byl upraven 18.09.21 v 15:24
U světců svým způsobem zůstaneme... Svého autora hledá hrdina, který se nápadně podobal světci, jehož jméno nesl, a stejně jako on rozmlouval se zvířaty. Autor je znám spíše jinými knihami, z nichž se mnohé staly předlohou pro úspěšné a oblíbené filmy.
Vložit příspěvek