Postava hledá autora - pomozte jí!
Tedy na to, že mám My fair lady velice ráda, tak tady jsem byla od začátku úplně mimo :-))).
Hun: jo jo, a Holdstocka vedle sis taky nechal ujít ;-) Už jsem při doplňování indicií chtěla upozornit, že aspoň jeden zdejší hadač autora dobře zná, ale seznala jsem, že by to nebylo fér k ostatním, tak aspoň ex post.
Jo jo, mám někdy problém dát si dvě a dvě dohromady. Přitom indicie, které si k Holdstockovi dala, znám. :-)
No nic, dávám prostor Tatjaně.
Svoji autorku hledá ženská hrdinka, kterou lze označit jako skutečnou pravou dámu. Hlavní hrdinka románu ji považovala za konkurenci, toužila po jejím manželovi, ale dotyčná ji měla upřímně ráda a hájila ji před ostatními.
to je jasná Melánie Hamiltonová (Jih proti severu) M. Mitchellové
pozn.: koukám, že její filmová představitelka Olivia de Havilland se dožila 104 let (zemřela před rokem)
Text příspěvku byl upraven 02.11.21 v 11:55
Jasné jako facka a máš to doma :-). Děkuji i za zajímavost, to jsem vůbec netušila, sledovali jsme doma jen Kirka Douglase, který loni zemřel ve stejném věku.
Vážený pán, nebo hotelový posluha? Kdo to má poznat, když jsou vzhledem k nerozeznání! A těch komických až lechtivých situací z toho plynuvších...
Jojo, takže Viktor Emanuel Champsboisy a hotelový sluha Bouton hledají Georgese Feydeaua...
ani jsem nevěděla že to vyšlo knižně. Znám verzi s Viktorem Praisem v hlavní roli i tu starší, kde ústřední dvojici hrál Vlastimil Brodský s Jiřinou Jiráskovou. Upřímně řečeno mám raději tu novější verzi, Dejdar v roli žárlivého pošuka je prostě k sežrání :-)
Text příspěvku byl upraven 02.11.21 v 21:21
autor dobře, ale nebyl to náhodou někdo jiný, kdo tam vlezl jako první?
No já vycházel z první části hádanky "někdo má ve škříni kostlivce, jiný...", tak jsem myslel, že se ptáš, kdo měl tu kouzelnou skříň. :-) Každopádně jako první tam vlezla Lucinka.
Teď bude svého autora hledat jedna výborná zpěvačka. Autor o ní napsal, že „její píseň byla jako nůž bodající do srdce, jako píseň skřivánka, který stoupá z bran noci a rozlévá svůj hlas mezi hasnoucími hvězdami, protože vidí slunce za hradbami světa“. A na jiném místě, že „její hlas kanul jako déšť do hlubokých a temných tůní“. Jak se jmenovala ta pěnice a kdo tak poeticky popsal její pěvecké dovednosti?
Mně tady kupodivu vytanul na mysli Zmarchrob, který učí svého synovce Tasemníka neblaze proslulému "řemeslu", a to z pera C.S. Lewise.
Já jeho obzory rozšířím nejen v oblasti "řemesla", mě totiž nejvíc zajímají úspěchy na jiném poli.
Text příspěvku byl upraven 09.11.21 v 13:55
Vložit příspěvek