Postava hledá autora - pomozte jí!
v ezoterice by to mohl být také ještě Gilbert Norrell (a jeho žák Jonathan Strange) S. Clarke
Myslím, že kdyby Norrell označil Strange za ucho, ten by mu nejspíš ucho odčaroval :-). Ti to nebudou.
To zaučování mi zavání něčím sexuálním :-D, ale u postavy jsem zatím vedle jak ta jedle :-).
takové zaučování, hádám, jistě ne... mne napadl loupežnický synek, ale v druhé pohádce to bylo vlastně úplně jinak...
Taky by mohl Mistr zaučovat Krabata: v mlynařině či umění čarodějnickém
Sexuální závan, to je moje gusto, s mravností jsem na štíru. Ale ono zaučování v tomto ohledu nechme pouze v rovině teoretické, u rad.
Ale zaučoval: předčítal jim z Koraktoru ale kdo nedával pozor: smolík pacholík...
Kdyby nebylo té teorie, napadl mne vikomt de Valmont, jenže ten i praktikoval
Já osobně samozřejmě praktikuji, ale záškoláku v oblasti erotiky toliko radím a vyzvídám na něm.
Já jsem tedy vedle jak ta jedle, ale vsadím se, že až se to tu uhodne, bude to něco notoricky známého! Knihu si pamatuji matně, ale neradil třeba výpravčí Hubička Miloši Hrmovi? Hubička rozhodně praktikoval a rád, kanape by o tom mohlo vyprávět.
S mravností si taky hlavu nedělám, protože láska je ta nejvyšší hodnota. Ač student, považuji sám sebe za výborného milovníka a milence. Žel, moje vyvolená je vdaná a, jak se později ukazuje, nemilovala mne tak jako já ji. Při snaze dostat se k ní blíž jsem zažil různá dobrodružství, mimo jiné rej čarodějnic, a poznal opravdovou lásku (i když jsem to ještě nevěděl).
Při svých dobrodružstvích jsem mnohokrát navštívil i české království, ostatně studoval jsem v Praze.
Vypadá to, že zůstanu ztracen...
Figuruji v trilogii zahraničního autora odehrávající se v době husitských válek.
asi Reinmar z Bělavy známý též jako Reynevan - Sapkowski - Husitská trilogie
Dodnes velmi oblíbená pohádka, napsaná za války, v sobě skrývá i zajímavé jazykové nuance: většina jmen postav byla odvozena z latiny, něco i z hebrejštiny, ale jedna výrazná postava, která potřebovala napravit, dostala jméno z .. maďarštiny. Na rozdíl od ostatních není význam jména hledaného zdaleka tak důležitý tak jako jeho vhodně zastrašující zvuk.
Vložit příspěvek