Postava hledá autora - pomozte jí!
Hledaná postava vážně onemocní v den své vlastní svatby, ke které proto nedojde. Díky onemocnění se seznámí s mužem, se kterým bývalého plánovaného manžela později podvádí.
propána, to je složitost sama - také ruská klasika? už se těším na vyluštění ;-)
Smrdí mi to Vojnou a mírem, ale tam to myslím až takhle daleko nezašlo??
Tak ruskou literaturou jsem se neinspirovala, zůstala jsem doma. Ale nezodpovědný manžel, tak ten tam vážně je. Kromě manželky, dvou dětí má spoustu milenek a hledaná postava mezi ně bohužel patří také. Jejího bývalého ženicha ta skutečnost natolik zdrtí, že se otráví.
Nemůžu si pomoct, ale mně to zní jako Karla Janotová. Ta to ale být nemůže když jsem ji tu jako hádanku zadávala před pár dny...
Ano, je to ona.
reader.007: Vám i všem ostatním se velmi omlouvám. Ráda sem chodím hádat, ale stíhám jen nepravidelně, takže když jsem sem nakoukla a na první dobrou mě napadla Darja, tak jsem neodolala... Jenže z nedostatku času jsem se na víc nedívala a protože jsem nechtěla zdržovat, tak první, co mě napadlo bylo, že jsem v programu tv viděla tento film podle knihy, kterou jsem kdysi četla.
Snad to pochopíte a ještě jednou se omlouvám.
To nic :-) jen jsme ji ob 2 předchozí hádanky nečekali ;-)
Ale protože jsem k tomu přišla takhle lacino, nabízím žolíka nějakému jinému dobrovolníkovi, stejně jsem momentálně bez inspirace...
Teraz hľadáme jedného muža, známeho len pod prezývkou, ktorý si adoptoval šesť rôznych dievčat.
Nyní se hledá ďáblův agent a ďábel ho vyslal na svět, aby trestal zločinníky za to, že načinili míň zla, než měli načinit. Vypadá jako blabanicovej blebanec, vydává zvuky, jako když vřeští zajíc, a smrdí po starobině usazené v starých nevětraných cimrách.
Patrně je hledaný autor James Thurber (Třináctery hodiny)... pokud ano, postavu nechávám na znalci, protože já knihu vůbec neznám.
Že by Kropucha??? Ale fakt neznám.
Text příspěvku byl upraven 01.12.21 v 15:30
stju: Je to naprosto správně! Takže znáš ;-). Předávám slovo s velikou pochvalou za rychlost a správnost!
tatjana1737: děkuji :-):-):-)
Svého autora hledá postava, která je sice fiktivní, ale předlohu pro ni našel autor ve skutečných pamětech, které sepsal její manžel. Ona i manžel mají v knize sice pozměněná jména, ale mnohé z jejich knižního příběhu, včetně šťastného manželství, odpovídá i jejich skutečnému životnímu příběhu.
Hledaná postava sice svého manžela odjakživa milovala, ale u něho rozhodně nešlo o lásku na první pohled. On se musel vyrovnat se zklamáním z neopětované lásky k jiné krásné dívce i s intrikami, které na něj strojila dívčina matka a sestra. A vlastně právě kvůli neomalenosti té sestry se hledaná postava stala jeho nevěstou.
Text příspěvku byl upraven 01.12.21 v 20:34
Určitě hodně napoví srovnání hledané postavy s její "sokyní" v lásce k hlavnímu hrdinovi knih/y:
Dnes bychom řekli, že ta druhá, přestože trpí nejspíš elektivním mutismem, je velmi krásná, atraktivní. Navíc pochází z umělecké rodiny. Naopak hledaná postava vyrůstá v prostých podmínkách, není určitě tak oslňující, ale hlavnímu hrdinovi imponuje nejen povahou, ale především zpěvem a vztahem k rodné zemi. Navíc bychom ji dnes určitě potkali i zde, na Databázi knih :-).
Text příspěvku byl upraven 02.12.21 v 14:10
To bude z Jiráskova F. L. Věka: miloval Paulu (Butteau), nakonec si ale namluvil Márinku doma v Dobrušce.
Ano, moji tak v 18ti oblíbení - Márinka Snížková (Ježková) a František Věk (Hek) :-)!
Skutečný český významný umělec, kterého si považujeme, aniž o něm dost víme, a pro kterého jsme s chutí přejali přízvisko stavícího ho na úroveň rovnou Boha. Nicméně toto přízvisko mu nepřisoudili obdivovatelé jeho umění, jak se všeobecně domníváme, ale vymyslel ho náš autor v krátké próze a jemu to už zůstalo jako unikátní nálepka.
Hledáme umělce a autora, který ho "zbožštil".
Hledanou postavu nutil otec do sňatku proti její vůli. Ale díky zásahu jedné dobrotivé osoby si nakonec mohla vzít svého milého.
Vložit příspěvek