Postava hledá autora - pomozte jí!
Autora hledá fyzicky postižený šprýmař, který se na velkolepém maškarním plese krutě pomstí svým pánům.
Omlouvám se za zdržování...
Autora hledá mladá černoška, kterou vidina života v Evropě zláká k tomu, aby přijala místo budoucí chůvy u důstojnické paničky. Žádný "dolce vita" ji ale nečeká: nejdřív dělá prakticky zadarmo poskoka pro všechno, pak ji znásilní "domácí pán" a nakonec stejně skončí na dlažbě "sladké" Paříže.
Autor používal místo svého německého jména česky znějící pseudonym. Profesí byl lékař a nedožil se konce 2. sv. války.
Autora hledá jeden mírně potrhlý sběratel hmyzu, který se zúčastnil plavby přes oceán .Loď ale doplula na úplně jiné místo, než kam měla původně namířeno.
nehádali jsme ho tu nedávno? No nevadí, alespoň je šance i pro ty slabší čtenáře jako jsem já :-)
Taky vás někdy povaha postavy znechutila tak, že jste neměli chuť knihu dočíst? Mně se to stalo s tou, kterou mi budete teď hádat:
Mladá dívka oblažená vzděláním, majetkem, milujícími rodiči, snoubencem i nadutým sebevědomím ztratí náhle to, co jí nic z výše jmenovaného nemohlo zajistit: zdraví. Hrobníkovi z lopaty jí vytáhne osoba, které se začne obdivovat do té míry, že se jí vzápětí vetře do rodiny, za což ji čeká trest nejvyšší: deziluze a překopání vlastních hodnot.
Jen spoléhejte na mou děravou paměť, klidně ;-)
Další nápověda: autorku knihy mají mnozí za kovanou soudružku, já její díla vidím spíš jako sociální kritiku
Napadla mě Pacientka dr. Hegla, ale četla jsem to už hodně dávno, třeba se pletu.
Jasně že nejmenovala, jenže jméno už si nevzpomenu. Takže tahle pacientka hledá Marii Pujmanovou.
Hledaná je švagrová titulní postavy. Na rozdíl od ní je to nešťastná utrápená matka několika dětí, manželka nezodpovědného muže, který ji podvádí, lehkomyslně se baví a utrácí peníze, které ona potřebuje pro děti.
Hledaná postava měla mladší sestru, jejíž milostný příběh tvoří jednu linii románů.
Napadla mě Darja (Dolly) Oblonská a Lev Nikolajevič Tolstoj, ale asi to nebude...
Budu se inspirovat a zůstanu u tématu z předešlé hádanky. Tentokrát hledá autora postava, která má také problém s nezodpovědným mužem, ale není jeho manželkou (i ta s ním má problémů víc než dost). Hledaná postava je velmi mladá a dalo by se říci, že značně rozmazlená nebo spíš rozmarná. Je ve vážném vztahu se zodpovědným mužem, který ji velmi miluje, dokonce s ní má přesně naplánovaný život. Plány jim však naráz překazí nejprve nemoc a poté výše zmiňovaný nezodpovědný muž.
Vložit příspěvek