Postava hledá autora - pomozte jí!
Ano, ano, ty s kapsami mi učarovaly.
Díky komu jsem tak krásný, to všichni víme. Ale kdo můj příběh vymyslel?
Tatjana mě odhalila, Pavlína mi našla autora. Žábo, ježku, s tím mi asi nepomůžete! Která chce zadat hádanku?
OK, na večer něco jednoduchého.
Jsem taky černý, taky mám čtyři nohy, taky umím být roztomilý, taky jsem z Čech a navíc jsem stráášně vyčuraný.
Stará dáma, stále slečna, žije na venkově ve 20. století. Všímá si všeho, co se kolem děje, i drobných detailů, dalo by se i říct, že se snad plete do cizích věci, ale postřeh ji určitě nelze upřít. Její názory možná zpočátku ostatní - i ti povolanější - neberou příliš vážně, ale nakonec se vždy ukáže, že měla pravdu.
Jéé, já vůbec nekoukala na časy příspěvků, teď teprve vidím, že to byl opravdu fofr :-).
Spal jsem nejmíň 95 let a když jsem se probudil, zjistil jsem, že mi bourají domov. Náhodou jsem se nastěhoval k novému majiteli a rychle jsme se spřátelili. Umím kouzlit a většina mých zaklínadel začíná slovy "Quik-quak".
Technicky mám ještě dva otce - Stanislav Havelka o mě psal ještě s jedním pánem, další mě kreslil.
Druhý otec je Petr Chvojka a třetí Jaroslav Malák.
Text příspěvku byl upraven 16.12.21 v 22:05
Výborně, jmenuji se skřítek Leopold, mám kamaráda Oldu, a už jsem se našel.
Když jsme u těch dětských knih...
Tato postava má čtyři nohy, dva kamarády a nikoliv svou vlastní vinou občas mění podobu či místo pobytu.
Má také více tatínků.
Ti dva kamarádi mají dvě nohy a právě oni stojí za změnami podoby či pobytu. A používají k tomu ,,speciální" pomůcku.
Doplňuji ještě Adolfa Borna a - což moc mezi knihy nepatří, nepočítám-li jejich zvukovou podobu, nezapomenutelného Petra Nárožného :).
Text příspěvku byl upraven 17.12.21 v 16:34
Nojo, že to byl jonatán a ne Jonáš mě vůbec netrklo, přitom ho dobře znám :-D.
Vložit příspěvek