Postava hledá autora - pomozte jí!
Ne ne, jde o docela jiný příběh. Napovím, že autorkou je žena, hlavní hrdina Angličan, ale odehrává se ve Francii.
Vybavil se mi Obětní beránek, četla jsem ale strašně dávno:
John Daphne du Maurier
Soukroma našla Johna i Daphne, opravdu je to Obětní beránek. Ke mně se dostal teprve nedávno, a patří podle mě k autorčiným nejlepšim románům.
Kdo vysvětlil titulní hrdince, proč je ona potrhlá, a dokonce bez zaváhání argumentoval, jak je to s potrhlostí u něho samotného?
„Jak to víš, že jsem potrhlá?“ zeptala se Alenka.
„To je jisté, jinak bys sem nechodila.“ Alence se zdálo, že to žádný důkaz není; ptala se dál: „A jak víš, že ty jsi potrhlá?“
„Předně,“ spustila kočka, „pes potrhlý není, to uznáš, ne?“
„Snad,“ odpověděla Alenka.
„Tak vidíš,“ pokračovala kočka, „pes vrčí, když má zlost, a vrtí ocáskem, když má radost. No a já vrčím, když mám radost, a vrtím ocáskem, když mám zlost. Jsem tedy potrhlá.“
... a navíc uměla rychle mizet
x
reader.007 tohle ale neudělá a rovnou zadá (to se žádá ;-)
Dobrá, protentokrát žádné zdržování...
Hledáme tedy krajně nesympatickou postavu která nejen že je rozený udavač, ale i při nákupu něčeho tak prostého jako je bicykl předvede výstup hodný šílence. A neodradí ho ani výprask od dědečka...
Zmíněné dílko, kde postava vyskytuje, si mohli vychutnat i nečtenáři, neboť autor je opakovaně předmětem zájmu českých filmařů a záběry z tohoto konkrétního počinu se staly i kulisami písně jednoho našeho poměrně známého zpěváka, jehož minulost je mi osobně mnohem sympatičtější než přítomnost...
A právě TA píseň která je "ilustrována" záběry z filmu zobrazuje hledanou postavu.
Text příspěvku byl upraven 23.12.21 v 11:19
druhá nápověda mi nepomohla; hned na začátku první se mi vynořil nepříjemný obraz Otesánka - ale to by podle zbylých indicií asi musela být nějaká moderní verze...
To opravdu o dost modernější... jenže ne až tak, aby to dnešní mládež nazvala moderní. Sice mají obyčejně velice jasný názor na to, jak to v té době chodilo, ale pamatovat ji rozhodně nemohou.
V příběhu a názvu je klíčový jeden doklad...
tak sice mne napadla výjezdní doložka, ale bude to občanka - tož nalezeno dílo a v něm udavač, budoucí policista Daniel Pačes Petra Šabacha
asi že nebyl živý ani kůň :-)
Tak rychle hádanku ať se toho zbavím:
Nejznámější knižní (milý) doktor. A podotýkám, že je to prosté...
Text příspěvku byl upraven 24.12.21 v 00:11
ale né, lidskej... i když v těch knihách se jako doktor nepředřel. Soustřeď se na poslední slovo.
Postava, jejíž příčetnost se rozpadne chvíli před tím, než se rozpadne i její dům.
Vložit příspěvek