Postava hledá autora - pomozte jí!
Ano, je to tak. Jonatán hledal pány Macourka a Borna.
O pokračování si střihnete nebo se toho rovnou někdo chopí?
Dlouho jsem měla na mysli jednu hádanku a za chvíli už by se mi vykouřila z hlavy. A tím malilinko poruším své předsevzetí - ovšem ač pohádka, pro děti není...
HÁDANKA
"Cos myslel, ty bláhový?"
Komu jsou určena tato slova? A kdo je za nimi?
Zlatovláska to směřuje princi Jasoňovi, ano, teď je to správně - hra Dlouhý, široký a krátkozraký
Jak si tu tak přežvykuji tentokrát poněkud neuhlídané domácí kůrky, hned mi přišla na mysl jedna postava, která od hlavní hrdinky loudila, aby jí právě tuhle část domácího pečiva zakrojila, neb tu má nejraději. Ve své žádosti byla ale odbyta, protože prý to "ukrajuje pánubohu paty". Koho a čí tedy hledáme?
To jsem určitě četla, jenže v čem? Není to z Babičky? Že by Jeník hledal Boženu Němcovou?
Právě včera jsem poslouchala na Vltavě dávnou dramatizaci tohoto veledíla, tak se mi to oživilo.
Nicméně - teď se z prostředí bohaté ruské šlechty přeneseme do jiné sociální skupiny: uhodněte jméno postavy charakterizované přídomkem "z chudobince".
Text příspěvku byl upraven 20.12.21 v 10:10
Marie Curie svou dceru Evè... ?
Text příspěvku byl upraven 20.12.21 v 12:25
Dovolím si navázat... budou se hledat "mistři" svého oboru... aktivity hledajicího, který celý život hledal, měly, a stále mají, velký význam pro naše přežití a dožití, se ztratil jednomu excelentnímu memoáristovi:)
... objev hledajícího je názorným příkladem, že mnohé, a přitom zásadní, se sice vynajde jako nečekané, ale vždy zatím stojí ten správný a nezbytný background...
Ano, m.gray, Sir Alexander Fleming se "svým" penicilinem, ale hlavně s rozvojem mikrobiologie... a pan André Mauroise.
Teď bude hledat autora muž, který jednoho dne potkal svého dvojníka. Podoba byla tak dokonalá, že nic nepoznali ani členové dvojníkovy rodiny, když ne zcela dobrovolně převzal jeho identitu. Jeho pravé příjmení v románě nezazní, jen to zaměněné, ale stačí jen křestní.
Vložit příspěvek