Postava hledá autora - pomozte jí!

biki, já doufala, že to někdo uhodne hned, neb mám starosti a nemám čas vymýšlet hádanku. Ale když vidím, jak se snažíš, tak mi to nedá.
Garion - Belgarion od Eddingse.

No sláva, tak já už jsem skoro nedoufala.
Ale stejně tu teď nepanuje nějaká hádankářská nálada, takže bych se se zadáváním nijak zvlášť nestresovala.

Tak já jako hledaná postava bych zadával, ale jaký to má smysl, když se stejně nikdo nenajde, kdo by napsal, ostatně soudím, že ani nikoho nezajímám...

Neznámý hledá Simona Conwaye?
(To je asi blbost, podle anotace se postava jmenuje Pyrotechnik. My se snažíme, jenom ne vždy víme.)
Text příspěvku byl upraven 07.08.22 v 19:25

Nene.
Vždyť to říkám, nikdo se o mě nezajímá, nikdo mě nepřijde navštívit, kdo ví, kde mám dům, snad ho ani nemám...
A ani to jídlo za nic nestojí.

Ani ten Angličan, co napsal knihu, mě nehledá.
Ani mí kamarádi, ti raději stopují v lese neznámá zvířata.
Aspoň že mám ještě trochu bodláčí.

No kdo by to neuhádl, když i Králíček umí číst. Vzdělání...
Ano, jsou to oni, předávám :)

Před tím, než položila stokorunu na stůl, pronesla literární postava, která hledá své autory, vychytrale větu, která se stala velmi známou a používanou.

Že Vy jste chodila na jedenáctiletku do Pyšel, když to víte naprosto přesně?

já vím "naprosto přesně" takové věci, o kterých se nikomu ani nesnilo ;-))) (a na to jsem ani nemusela chodit do P...., nebo kam to...)

A teď na méně veselou notečku:
O vzhledu ohavné příšery, která hraje hlavní roli v dramatu, víme jen to, jakou barvu mají její oči. A přesto ji snad všichni známe, nebo aspoň poznáme, zejména z povzdálí. Vypořádat se s ní je ale hodně velký boj a mnozí v něm podléhají.
To by mohla být Žárlivost aka Zelenooká příšera. Ale kdo první použil toto přirovnání - Shakespeare??
Můj domov se sice potopil, ale podařilo se mi zachránit a dokonce jsem s sebou vzal i vzácnou plodinu, jež jsem zasadil ve (staro)novém světě. Můj otec sice padl a jeho meč se zlomil, ale podařilo se mi ukořistit něco blyštivého, co jsem si VELICE oblíbil. Cestou na sever mne přepadli a můj Milášek - pardon: Miláček! - mne zradil, takže jsem byl zákeřně zabit. Kdo jsem a koho hledám?

Trápí mne psanec, který se usadil nedaleko. A nejen on, ale i jeho rodina.
Okradl mne pták, který to má "v popisu práce".
A také mne trápí manžel, s kterým se oslovujeme francouzsky, občas spolu mluvíme německy a píšeme italsky.
Vložit příspěvek