Postava hledá autora - pomozte jí!
"Stručná" rekapitulace na nové stránce diskuse:
Člen týmu ponorkových záchranářů, který má ale hrůzu z mořských hlubin, musí pracovat sám, bez svých kolegů, při pokusu o záchranu posádky jiného plavidla, než je ponorka, z mořského dna.
Tato postava hledá svou autorku. Autorku knihy, která je oproti té předchozí prakticky neznámá, ale já bych se nebál ji doporučit k přečtení.
Má temná polovina mě vždy volala, ale já se jí rozdhola ignorovat, dokud se v mém životě neobjevil artefakt, který mě nutí toto rozhodnutí zvážit, protože mi hrozí nebezpečí, pokud svůj názor nezměním. Kdo jsem? Komu jsem se ztratila? Kde je můj autor a proč mi do života poslal tohle trápení...ale zároveň lásku...?
Text příspěvku byl upraven 15.07.22 v 17:45
Já vím, strašně moc obecné, tak trochu přidám :)
Má temná čarodejná polovina mě vždy volala, ale já se jí rozdhodla ignorovat, dokud se v mém životě neobjevila tajemná kniha, která mě nutí toto rozhodnutí zvážit, protože mi hrozí nebezpečí, pokud svůj názor nezměním. Kdo jsem? Komu jsem se ztratila? Kde je moje autorka a proč mi do života poslala tohle trápení...ale zároveň lásku, která v mém životě vyvolala zmatek a spoustu otázek...?
Ještě mám přidat? Ok :)
Má temná čarodejná polovina mě vždy volala, ale já se jí rozdhodla ignorovat, dokud se v mém životě neobjevila tajemná kniha, která mě nutí toto rozhodnutí zvážit, protože mi hrozí nebezpečí, pokud svůj názor nezměním. Kdo jsem? Komu jsem se ztratila? Kde je moje autorka a proč mi do života poslala tohle trápení...ale zároveň lásku, jenže on je upír, a proto máme být nepřátelé, která v mém životě vyvolala zmatek a spoustu otázek...?
Text příspěvku byl upraven 17.07.22 v 18:40
Má temná čarodejná polovina mě vždy volala, ale já se jí rozdhodla ignorovat, dokud se v mém životě neobjevila tajemná kniha, která mě nutí toto rozhodnutí zvážit, protože mi hrozí nebezpečí, pokud svůj názor nezměním. Kdo jsem? Komu jsem se ztratila? Kde je moje autorka a proč mi do života poslala tohle trápení...ale zároveň lásku, jenže on je upír, a proto máme být nepřátelé, která v mém životě vyvolala zmatek a spoustu otázek...? Autorka o mě napsala sérii. Ale dokud si nebudu jistá, že mě někdo hledá, budu potichu, aby mě podle hlasu nenašel někdo jiný, třeba démon...
Text příspěvku byl upraven 19.07.22 v 08:46
Jsem ráda, že jsi se našla, Diano, Tvá knižní série zní velice dobře, už jsem si ji přidala do "Chystám se číst" :-). Novou hádanku přidám v průběhu dneška.
Původně jsem se chtěl objevit se soumrakem, ale pak jsem si uvědomil, že denní svit mi už nevadí. Možná jste mne potkali v ulicích New Orleansu (i když to byste tyto řádky již patrně nečetli...), možná jste byli na mém jediném koncertu? A nebo jste si o mně přečetli v knize, kterou můj důvěrný přítel nadiktoval jednomu novináři... Kdo jsem a koho hledám?
I když už slunce vystoupalo nad obzor, potvrzuji správnou odpověď a jdu si na chvilku dáchnout do rakve vedle Louise. Já věděl, že budu známý! Předávám slovo.
Cestuji, ale asi budu muset vzít svou budoucnost (život) do svých rukou.
Japonsko je hodně populární destinace, zkusím vybrat jednu postavu, Češku: Jana, autorky Anna Cima (Probudím se na Šibuji).
anebo snad romantika: Fiona, Julie Caplin, Čajovna v Tokiu
Text příspěvku byl upraven 23.07.22 v 09:52
Ne ne. Mě se totiž do Japonska nepodaří doletět.
V době mého letu je ve vzduchu na tajné misi i letoun námořnictva a zkouší novou raketu. Ale! Místo do cvičného cíle se strefí...
Podle nápovědy mi to silně připomíná knihu Mayday od Thomase Blocka s hlavní postavou Johnem Berrym, ale už si vůbec nepamatuju, kam to vlastně letěli.
Který hrdina epické ságy má od narození na dlani pravé ruky kulaté stříbřité znaménko?
A kdo tohoto hrdinu stvořil?
Nápověda: hrdina, který hledá svého autora, je sirotek, vychovává jej teta. Ona sága je tvořena dvěma sériemi po šesti dílech (aspoň ve vydání, které jsem četla).
Autora pořád hledá hrdina epické ságy tvořené dvěma sériemi po šesti dílech. První série sleduje hrdinu od útlého dětství po dosažení dospělosti, ve druhé je dotyčný panovníkem ostrovního království a sám má syna (který byl ovšem na počátku této druhé série unesen). Hrdina je sirotek, vychovala jej teta, má pozoruhodného dědu. A jak jsem uvedla na začátku, hrdina má na dlani pravé ruky kulaté stříbřité znaménko.
Jak indicie napovídají, jedná se o pro mne nezvyklý žánr fantasy. A jak jsem si teď uvědomila, nemám knihy uvedené v přečtených.
Vložit příspěvek