Postava hledá autora - pomozte jí!
Knihu, ve které se o mně píše, vydali v USA v roce 2013, ale myslím, že po internetu jsem skotačila už dřív.
Jsem mladý, ambiciózní, pohybuji se za hranou zákona a myslím si, že jsem na všecky vyzrál. Avšak pak se objeví někdo, kdo můj život poznamená navždy.
Na motivy knihy byl natočen seriál pro HBO, děj se odehrává v současnosti v jednom ze států bývalého východního bloku.
že by něco od Sapkowského? to jde ale úplně mimo mne, takže postavu uhádnout nemohu
Hledáme postavu, jenž se živí jako soukromé očko, které vezme spravedlnost do svých rukou, kterou vytvořil poměrně plodný autor zpracovávající víc než tenhle jeden žánr. Kdo koho hledá? :)
Když vidím, že hádáte, tak jo :)
Naše postava si za onu spravedlnost odseděla, co si zasloužila. Ale ve vězení udělal, pomohl někomu, jehož mafiánský tatíček se rozhodl, že si to bude pamatovat. Ale tohle je prostě zbraň dvojsečná, to je jasné. A přestože je to hlavní hrdina knihy, zda je to skutečný hrdina, jo to neví snad ani on sám. A jeho autor? Ten mu věnoval hned tři knihy.
Asi nikdo neví, je potřeba nás ještě trochu popostrčit, ať se pohnem z místa.
Sice není moc velká pravděpodobnost, že by někdo z nás chtěl hlavního hrdinu poznat, asi z obav, že by část svých problémů akorát přehodil na něj, ale je mi jasné, proč v knize tenhle typ chlapů žere každý. Myslím, že by klidně sednul i Billu Hodgesovi. Ale možná o trochu víc Billymu Summersovi. Zrovna tyhle dvě postavy nezmiňuji náhodou, je tu i další důvod, protože jejich autor má s hledaným autorem společného trochu víc. Poradím, že když najdete jako první hledaného autora, tak to bude snazší, jméno jeho hledané postavy je v názvu série.
Text příspěvku byl upraven 02.11.22 v 08:48
Nevím, zda někdo neví, nebo zda se čeká, až si domyslím, že nikdo neví. Podle ticha ve vlákně. Ale určitě o něčem přemýšlíte. V posledním příspěvku je dost velká nápověda směrem k autorovi. Tak si alespoň něco tipněte. Ať si nepřipadám jako suchý koště v rohu...
nápověda přes autory u mne zapálila hledačský ohníček, ale ne nadlouho - vbrzku uhasl :
myslela jsem na někoho z Kingovic rodiny, ale žádný syn sérii nepíše, jmenovec kolem Batmana to asi taky nebude
Super, děkuji za hádání :)
Co zkusit autora, který není příbuzný Kinga? Těmhle dvěma a ještě jednomu velikánovi současné literatury vyšla sbírka s jejich povídkami, hezky všechno krásné pohromadě...vskutku svatá trojice :)
Joe Kurtz, detektiv bez licence, Dana Simmonse (to je ale dlouhá doba, co jsem tohle četla ;-)
Tak doporučuji zopakovat, pro jistotu, ať se Joe znovu neztratí :( teď nalezen je :)
Kam se poděli hadači, kteří okamžitě identifikují nejproslulejšího literárního popeláře, později muzikálového a filmového ještě navrch k tomu? A jeho skvělého autora!
Vložit příspěvek