Postava hledá autora - pomozte jí!
Pamětníci o mně říkají, že jsem patřil nejen k elitním rytířům království, ale byl jsem z nich vůbec nejlepší. Ač původem z jihu, který má u zbytku království špatnou pověst, byl jsem proslulý i svojí ctí. Patřil jsem k důvěrným přátelům svého prince. Po mé smrti má sestra spáchala sebevraždu. Kromě mne se legendárním stal i můj rodový meč, vyrobený z bledé oceli. Kdo jsem a koho hledám?
@soukroma: Pokud byste tápali, žánr napovím, ale když ho dám teď, bude to VELIKÁ nápověda :-).
Takže: postava hledá autora. A tuto postavu v románu hledá její vzdálený potomek, který zjišťuje, že je jí až neuvěřitelně podobný. Postavu samozřejmě hledáte i vy, ale pro vás její nalezení naštěstí nebude mít takové následky, jako pro zmíněného potomka.
V šibenici proběhla malá nápověda. (Která je po velké nápovědě dříve ale skoro zbytečná.)
cha, já to vím (však už jsem jednou uhodla jako rébus), ale nepovím, neb nikdo nehádá můj rébus!
Tatjano, těsně vedle. Charles Dexter Ward je ten potomek ze zadání, který hledá svého předka - literární postavu, kterou hledáte i Vy/vy.
/aha, takže já své "cha" výše musím vzít uctivě zpět, protože vlastně nevím.../
Myslel si, že jeho život končí, namísto toho dostal - ke svému vlastnímu překvapení - druhou šanci.
Také ne.
Hledaný je starší nikoli dosaženým věkem, ale datem narození. O jeho druhou šanci se zasloužil někdo, pro koho to vlastně až taková zásluha nebyla.
Hledaného nakonec dostihl jeho osud, skončil na popravišti a tentokrát už ho nikdo nezachránil. Poprvé o něm psali 4 známí autoři, ale my hledáme jednoho, který za příběh dostal Nobelovu cenu.
jediná jsem dosud hádala, takže si taky sama požádám o další nápovědu - ať nemáme resty do nového roku...
(mch. mám neodbytný dojem, že Nobelovka se neuděluje za jednu konkrétní knihu,... pakliže tedy autor nenapsal nic dalšího)
Vložit příspěvek