Postava hledá autora - pomozte jí!
Autora nyní hledá jistý molekulární biolog, který se po roztržce s oficiální vědeckou obcí stal středoškolským učitelem.
Ryland Grace Andyho Weira, ... a jaký to byl nakonec učitel, přesněji jaké měl žáky ;-)
Postava, která v románu vystupuje vlastně dvojmo, se stala kultovní o mnoho desítek let později v pop kultuře, ale pro jejího autora znamenala spíše oficiální cestu do pekel.
Text příspěvku byl upraven 10.12.22 v 19:52
ne ne ne, román a titulní postava se staly přitěžujícími okolnostmi u soudu, který jeho autora poslal na nucené práce...
Pustím si Boba Dylana a zkusím dát tu skládačku, na jejímž konci najdu jméno pachatele, dohromady.
Před milující dívkou dal přednost instituci, která odpovídala jeho ambicím.
Nikdy jsem se císařem stát nechtěl, vždy jsem byl spíš terčem posměchu. Stal jsem se jim nečekaně, ale říše za mé vlády prosperovala.
Claudius hledá Roberta Gravese?
(Svého času jsem se jeho plné jméno učila nazpaměť. Tak schválně... Tiberius Claudius Drusus Nero Germanicus. Mám to správně?)
Text příspěvku byl upraven 12.12.22 v 19:13
Měla jsem vymyšlenou moc pěknou hádanku, ale... samozřejmě jsem ji zapomněla. A tak budu improvizovat:
Pamětníci o mně říkají, že jsem patřil nejen k elitním rytířům království, ale byl jsem z nich vůbec nejlepší. Kdo jsem a koho hledám?
Pamětníci o mně říkají, že jsem patřil nejen k elitním rytířům království, ale byl jsem z nich vůbec nejlepší. Ač původem z jihu, který má u zbytku království špatnou pověst, byl jsem proslulý i svojí ctí. Patřil jsem k důvěrným přátelům svého prince. Kdo jsem a koho hledám?
Samá voda.
Pamětníci o mně říkají, že jsem patřil nejen k elitním rytířům království, ale byl jsem z nich vůbec nejlepší. Ač původem z jihu, který má u zbytku království špatnou pověst, byl jsem proslulý i svojí ctí. Patřil jsem k důvěrným přátelům svého prince. Po mé smrti má sestra spáchala sebevraždu. Kdo jsem a koho hledám?
historie, legenda, nebo fantasy (nebo Shakespeare ;-)?
Text příspěvku byl upraven 15.12.22 v 17:06
Vložit příspěvek