Postava hledá autora - pomozte jí!
Beru zpět, nejsem si jistá, zda autor dostal Nobelovku přímo za tento román, ale za literaturu určitě :).
O druhou šanci hledaného se zasloužil někdo, kdo nedávno slavil narozeniny.
Výborně, jsi na správné cestě! Hledaný na ní nebyl, proto byl odsouzen k trestu nejvyššímu.
No, ale stejně jsem v koncích, ne a ne na to přijít.
Snad to někoho napadne, jsem opravdu zvědavá, co to může být.
Soukromě se splnilo předsevzetí uhodnout do konce roku. Uvidíme, jak dlouho se zde ohřeje nová hádanka.
Pro doplnění pro zájemce přidávám dva zajímavé odkazy:
https://www.reflex.cz/clanek/causy/75230/biblicky-barabas-misto-nejz-byl-popraven-jezis.html
https://vltava.rozhlas.cz/par-lagerkvist-barabas-8176134
Navazuji na předchozí hádanku, protože mne napadl známější autor, který tyto události rovněž beletristicky zpracoval (byť se nejedná o jeho nejpopulárnější román). A při přehlídce jeho tvorby nejen historického žánru mne napadlo, že by si i on byl zasloužil Nobelovu cenu za literaturu.
Hledaným tedy budiž vypravěč románu, jehož jméno si asi budete muset vyhledat (pokud někdo nemá paměť jako slon) - napovím jeho iniciály: MMM.
Hmmm, nic i to neříká. Ta tři M mne také matou, napadla mne jen Marie Magdalská, ale to je jen MM a ještě vypraveč ženského rodu.
A já ještě částečně zůstanu u tématu. Který (anti)hrdina byl svým druhým jménem Jidáš? (A samozřejmě: koho hledá?)
Arnold Jidáš Rimmer hledá Roba Granta?
edit: a Douga Naylora
Text příspěvku byl upraven 02.01.23 v 08:07
Spoléhala jsem na PanaPredsedu, že by to mohl vědět, a nezklamal mne:). Je to on, mého srdce šampion, Arnold Jidáš Rimmer. Předávám slovo.
Hledáme postavu z básně jednoho z nejslavnějších autorů, jenž byla inspirací pro tvorbu hned několika hudebních umělců.
Kdo jsem a koho hledám?
Text příspěvku byl upraven 02.01.23 v 20:34
Ne, ne, hledáme přímo v jedné z básní autora 19. století, která je po dané dotyčné pojmenovaná.
A jací, že to byli umělci, kteří se nechali inspirovat? Třeba Tiger Army nebo Alesana.
Vložit příspěvek