Postava hledá autora - pomozte jí!
ano, jeden z černých baronů, feudál, jehož sestra si brala "nějakýho Valdštejna"...
Postava hledá autora, který si ji úplně nevymyslel, protože se inspiroval skutečnou historickou osobností.
Takže, co o té postavě prozradit - byla velmi svědomitá a pracovitá
- měla bystrý mozek a výborné logické myšlení
- ve výkonu důležitého povolání jí pomáhali pomocníci, kteří však
opravdu nebyli morálně bezúhonní
Ano, je to soudce Ti - biki zadává :-)
Pro úplnost bych dodala, že soudce Ti mohl hledat více autorů : už Robert van Gulik nebyl prvním autorem - "lidový román" o soudci Ti objevil a přeložil do angličtiny a posléze na tyto příběhy sám navázal. Navíc po jeho smrti v příbězích pokračoval ještě Fréderic Lenormand.
Svého autora nyní hledá bývalý příslušník Cizinecké legie, který má i v "důchodu" pořád plné ruce práce.
Jeho otcem byl zlatý déšť. Měl spoustu vlastních i nevlastních, více či méně vznešených a i přes dlouhatánské věky známých sourozenců. Mnoho z nich proslulo podobně jako on a snad všechny najdeme v moderní knize současného britského autora.
Hrdinou je zcela jasně Perseus, ale koho hledá? Autory jsem zatím našla jen americké - Rick Riordan, Ryan Foley... ale britský autor? Netuším...
David Gemmell?? Ian Livingstone?
Text příspěvku byl upraven 15.01.23 v 12:36
Za svoje nemravné návrhy jsem dostal nůžkami do nohy. Dotyčnou jsem pak ale naučil číst, i když náš společný autor ji hned v názvu označuje jinak.
Dotyčná, která mne nůžkami bodla do stehna, je hlavní postavou knihy a je po ní pojmenována celá kniha. Ta ovšem nenese její jméno, ale označení poukazující na to, že neumí číst.
Tak to se mi jedině vybaví Analfabetka, která uměla počítat od Jonase Jonassona, ale o té hrůzné zápletce si nevybavuji zhola nic, vždyť je to humoristický román! Pro úplnost se jmenuje Nombeko Mayeki.
Ano, Nombeko je ta, co mne bodla! No co, hezká holka, tak jsem to ve sprše zkusil...
Nombeko se dokonce velice rychle stala (v úvodu knihy) mou nadřízenou.
Text příspěvku byl upraven 20.01.23 v 14:43
Tak to nebudeme protahovat... jmenuju se Thabo a hledal jsem Jonase Jonassona. Soukroma může zadávat.
Tak něco o poznání snazšího: sympatický profesionál s krásnou hluchoněmou manželkou a dvojčaty, hrdina spousty napínavých románů.
Autora hledá mladá půvabná švadlenka, která se provdala za lehkomyslného mlynáře. Jeho nezodpovědnost postupně zavleče rodinu do bídy.
Vložit příspěvek