Postava hledá autora - pomozte jí!
Narodila se ve Švýcarsku, moc nevyrostla, neměla jednoduché dětství, ale měla jednu vášeň, která ji nakonec proslavila. Vyráběla zprvu anatomické modely pro lékaře, později hlavy podle sejmuté obličejové masky - i posmrtné, třeba v případě zavražděných za francouzské revoluce. V období teroru nakonec uprchla do Anglie.
Poutavý román o ní napsal anglický autor.
Je to Madame Tussaud, tu na databáze som našla tri knihy o nej, len mi pri žiadnom autorovi nesedí národnosť. Dávam sem knihu, ktorú som o nej kedysi čítala: Michelle Moran - Madame Tussaud.
@MonikaJanka: Mohl by to být Edward Carey
https://www.databazeknih.cz/knihy/mala-422736
https://magazin.aktualne.cz/kultura/literatura/vosk-nikdy-nelze-roman-madame-tussaud-edward-carey-mala/r~c675061c94ce11eca9b1ac1f6b220ee8/
je to Edward Carey a jeho Malá .. Madame Tussaud (doporučeníhodná četba)
prosím, dohodněte se, dámy, kdo zadá následující hádanku
Text příspěvku byl upraven 17.07.23 v 10:06
Ať zadává MonikaJanka, byla rychlejší a bez její odpovědi bych autora nedohledala.
Teraz hľadáme spoločníčku dcéry miestneho vládcu, jedného z mnohých v jednej kolónií. Ona odišla s ňou študovať do materskej krajiny, kde pobyt pre ňu dopadol tragicky.
Já stále tápu a jestli je to něco notoricky známého, tak jsem vedle jak ta jedle.
Ešte pomôžem: príbeh sa odohráva v Británii a Indií. Postava sa vracia do Indie, kde založí rodinnú dynastiu a jej pravnuk zistí, čo sa v skutočnosti stalo jeho prababke.
Autorka písala romantické príbehy s dvoma dejovými líniami. Napísala aj sériu inšpirovanú mytológiou, ale hľadaná postava má úplne samostatnú knihu.
V čase najväčšieho rozmachu britského koloniálneho panstva v Indii nadviaže jedenásťročná Anáhitá zo vznešenej, ale chudobnej rodiny celoživotné priateľstvo s tvrdohlavou princeznou Indirou, privilegovanou dcérou indického maharadžu. Anáhitá sa postupom času stane jej oficiálnou spoločníčkou a krátko pred vypuknutím prvej svetovej vojny ju sprevádza na ceste do Londýna. Polnočná ruža, Lucinda Riley
Vystudovala jsem anglickou literaturu, zaskočila za spolubydlící a udělala rozhovor s miliardářem, dostala jsem od něj k podpisu poněkud zvláštní smlouvu...
Teraz hľadáme skutočnú postavu, kedysi populárneho českého speváka, ktorý je už dnes takmer zabudnutý. Knihu, ktorú mám na mysli, napísala jeho priateľka z mladosti, o ktorej nikto nevedel.
Spodní vody Boba Frídla
Autor Drahomíra Reyboubet Hanáková
mám neodbytný dojem, že jsem na stejnou hádanku zde už jednou odpovídala...
ahoj, je to dobre. Je to možné, že si už raz odpovedala na tú istú hádanku, nevedela som narýchlo vymyslieť nič iné. Skúsim si dať pozor, aby som sa neopakovala.
Ok, tak dávam ešte raz: teraz hľadáme dievča, ktoré po presťahovaní do nového domu nájde starý denník a vydá sa pátrať po stopách jeho majiteľky.
tak zase já - dohledáno - kniha pro děti:
Hanka
Deník Dory Grayové
kniha od: Naďa Reviláková
Vložit příspěvek