Postava hledá autora - pomozte jí!
Jeho paměti bývaly u nás natolik populární, že vešly do dějin jako samostatná kategorie literatury, po všech stránkách.
Ja by som tipovala Françoisa Gayota de Pitaval a jeho knihy Slavné kriminální případy a Slavné soudní případy, ale to by sa skôr hodilo do hádankárskeho vlákna o autoroch.
ne ne, toto byl "seriálový" hrdina, ale pozor, řeč je o době před sto lety (a důležitá nápověda: ve skutečnosti samozřejmě nepsal paměti sám, však byl Američan!)
ano, cliftonky: Léon Clifton oficiálně sám za sebe, neoficiálně pravděpodobně Alfons Bohumil Šťastný (tady je takto uveden - jako jeho pseudonym)
Nyní už žena vzpomíná na dobu, kdy byla malým děvčetem, a přemýšlí, kdo tehdy byl vlastně démon.
Tentokrát bude svého autora hledat někdo, komu se povedlo dostat do jiné doby a tím se pro postavu změnilo hodně věcí. A jelikož je knih na podobné téma víc, poradím, že je třeba hledat tam, kde neznáme jméno postavy. Přesto bych její "jméno" ráda věděla. A pokud by jí dokonce i našel autor, bylo by to ještě lepší :)
Zkuste trochu popřemýšlet, protože knihu i autora zná v podstatě každý. I ten, kdo jí nečetl, protože se jedná o klasiku žánru...
Smrt blízké osoby mi ukázala novou profesní cestu, byť jsem ji zprvu neviděl. Kdo jsem a koho hledám?
Nové povinnosti jsem zprvu zanedbával, a tím jsem si zadělal na průšvih.
Přitom nová profese byla více než slučitelná s mým povoláním vetešníka.
Tak já to tedy zkusím:
Cathal Flood hledá Jess Kidd ???
Text příspěvku byl upraven 30.07.23 v 10:35
Samá voda. Já nejsem stařík, tou zemřelou blízkou osobou byla moje žena. Je teď ze mě vdovec s malou holčičkou, kterou mi pomáhá vychovávat sestra.
Žiju v San Francisku, jehož most hraje významnou roli v druhé knize, v níž vystupuji. Ovšem v druhém dílu jsem, tak říkajíc, "ve své kůži".
Ukázalo se, že moje dcerka má schopnost usmrtit jiné vyslovením slůvka "koťátko".
Dlouho jsem nemohla najít inspiraci, ale už to dorazilo :) tak alespoň tohle ;)
Hledáme dobrodruha, který se stal hrdinou tisíců dětí a dospělých po celém světě. Dobrodruha, který se ničeho nebojí. Ale pokud si zapomene svoje ikonické pomůcky, skoro jako kdyby byl nahý.
(Stačí mi alespoň jeden z autorů.)
Vložit příspěvek