Postava hledá autora - pomozte jí!
podle všeho je to Kamenný řád (Vojtěch Martínek), ale nesledovala jsem, tak jen tip na postavu: matka Poštulková
Se mnou se autor taky moc nemazal. V jedné své knize mne poslal na Měsíc, kde mi bylo přeušeno spojení mezi hemisférami mozku.
Hledáme chlapce, který vyrůstá ve světě, kde se pokazilo všechno, co se jenom pokazit mohlo. A nakonec zůstane úplně sám. Přesto se mu rozhodne někdo pomoct. Ale může chlapec tomu muži věřit? Přeci jen, je anomálie,
Když najdete knihu, máte i jméno postavy a autora. Komiks, který se odehrává v postapokalyptickém světě, a byl úspěšně sfilmován do seriálu.
Jak na to koukám, nikdo se mě ani nesnaží najít. A to je smutný. Protože v mém skutečném příběhu to tak bylo taky. Byl jsem sám. Jediný člověk, který mi zůstat, zemřel. Ale potom jsem si našel kamarády. Nebyly jako můj táta, ale byly tady pro mě úplně stejně. Byly jako já, taky jiní. A co můj autor? Ten je přezdívaný Stephen King komiksu. Což by už mělo být jednoduché na nalezení...
Přestože na mne na Netflixu neustále vyskakovala upoutávka na seriál, pomohla až nápověda se "Stephenem Kingem komiksu" :-). Jdu se zamyslet nad další hádankou.
Zamyšlení bylo krátké, protože jsem zoufale bez inspirace. Proto se jako vždy uchýlím ke knihám na nočním stolku.
Ztratil jsem kamaráda a pomátl se na rozumu. Kdo jsem a koho hledám?
Ztratil jsem kamaráda a pomátl se na rozumu. Ta kniha, ta by mi mohla pomoci si vzpomenout... Kdo jsem a koho hledám?
Ztratil jsem kamaráda a pomátl se na rozumu. Ta kniha, ta by mi mohla pomoci si vzpomenout... Kde je ten kříž? Kde je ten kříž?? Kdo jsem a koho hledám?
Má to něco se Zeměplochou? O tom teda nic nevím, ale všechno lze dohledat. Ale jenom ať vím, že hledám blbě nebo správně. Protože jinam ani ťuk :(
Zeměplocha je zcela mimo. Hledaný autor je z našich luhů a hájů, má úzkou souvislost s mými nedávno čtenými knihami.
Tak ještě jedna nápověda vedoucí k autorovi a snad i k cíli. Autor, jehož nebohý pomatený hledá, publikoval pod svým jménem, ale nejen ve skautských kruzích je znám pod svojí ptačí přezdívkou.
Žiju v obci Staré mlýny, kam se přistěhoval hlavní hrdina. Se svým kamarádem začali chodit tam, kde se to všechno stalo. Ztratil jsem kamaráda a pomátl se na rozumu. Ta kniha, ta by mi mohla pomoci si vzpomenout... Kde je ten kříž? Kde je ten kříž??
Vložit příspěvek