Postava hledá autora - pomozte jí!
Méně, já jsem starší věková kategorie. Modrou rokli neznám, hledám jezerní kotlinu.
Text příspěvku byl upraven 29.08.23 v 16:22
Tak tedy Jirka Dernet. Zdá se že Foglar občas opisoval sám od sebe :-)
Jsem to já! Byl jsem nalezen a našel jsem i autora.
(Nevím, zda se nemýlím, ale Viktorův kamarád v Modré rokli se tuším nakonec našel ;-).)
Předávám slovo :-).
Text příspěvku byl upraven 31.08.23 v 07:13
Jo tak tady ještě dlužím:
Hledaná postava je sice dalo by se říct intelektuál, jenže tam kde ho život zavedl na to momentálně nehrajou. Role, která je mu přidělena, se zhostí celkem ochotně, jen kdyby mu nakonec Božetěcha a ty další nesežrali...
Ty další jsem musela jít dohledat: takže ti "další" jsou Licinius a Esmeralda.
Jeho doménou je matematika, jeho oblíbenou teorií je ta o chaosu a jeho neúprosně platnou mantrou je ta o životě, jak si cestu vždycky najde.
Tak ať se to tu s hádáním pohne (a pohne to snad s hádáním vedle):
Která holčička ve svých dobrodružstvích potkává želvu, raky, housenku, ptáka, zajíce, králíka, kočku, myšku a další zajímavosti jako toastové motýlky či šachové figurky?
Text příspěvku byl upraven 13.09.23 v 18:59
Jej, koukám každý den, že se to tu nehýbe a vůbec mne nenapadlo, že to visí na mně! Stačilo poslat soukromou zprávu...
Tipuji Carrollu Alenku.
vtipné
Co pamatuji, hledaná tu již hledána byla, stejně jako osoba, která ji vytvořila. Její vzhled coby knižní postavy odpovídá charakteru, ve filmové adaptaci působí na pohled mile. Hadačům třeba pomůže, že má v oblibě růžovou barvu a koťata.
No jasně :-). Ani nebylo třeba dodávat, že jak má ráda koťátka, tak nesnáší nelidské zrůdy, kentaury zejména. Předávám slovo.
Omlouvám se za dluh, ale s vymýšlením mám vždycky větší potíž než s hádáním:
jsem malý, černý a nakonec mám vždycky pravdu...
Vždycky pravdu má jenom maminka, ... ale dle ostatních indicií snad nějaký krtek, nebo dokonce Krteček? Doskočilová & Miler?
Zas tak malý není :-) a vlastně ani "pro malé".
A kdyby chtěl být někdo vtipný jako moje hubatá dcera (To nesmíš TAKHLE popisovat, mami. V Americe by ti dali, prej černý!), slovem "černý" není míněna barva kůže, ale jen vnější háv, pro jeho profesi typický.
tatjana1737: ne, není to postava z dětských knih, čímž chci zároveň říct, že se objevuje ve více než jednom příběhu svého autora.
m.gray: ten to taky není. Ani nevím jestli TEN byl popisován jako mrňous, ale můj neznámý byl. Opakovaně. Navíc na rozdíl od "spalovače" je náš neznámý sympaťák. A to říkám i jako ateista...
Vložit příspěvek