Postava hledá autora - pomozte jí!
Jémine, omlouvám se autorce paní Hanišové za překlep v jejím příjmení, byl to samozřejmě omyl, a děkuji m.gray za pochopení :=)
A teď něco z literatury od sousedů:
Ztracená postava, hledající autorku (nápověda!) má poněkud vychýlený pohled na svět. Zdravotní handicap této postavě nedovoluje živit se jinak, než sběrem druhotných surovin. A když už je se svou kárkou denně shání, tak lecos ve městě vidí, slyší, zaznamenává do své hlavinky a nám, čtenářům, pak s naivitou prosťáčka, ale velmi trefně, prozrazuje.
Teraz hľadáme druhú z piatich sestier, patrne najrozumnejšiu v rodine. Najprv nenávidela jedného džentlmena, ale po tom, čo sa vysvetlili nedorozumenia, sa zaňho vydala.
Vězněná léta ve smrtící hyperbarické komoře. A náhlé vysvobození může zapřičinit její smrt.
Jee, to je Merete Lynggaardová od Jussi Adler Olsena. Jméno postavy jsem si musela dohledat, ten jsem si nepamatovala.
stačilo by bývalo křestní jméno Ženy v kleci, to jsem si pamatovala i já ;-)
Byl vyslán na svět, aby škodil lidem, konkrétně jedné profesi, ale kouzlo Vánoc přispělo k jeho proměně.
Hledaný patří mezi bytosti pohádkové. S příslušníky jeho druhu se můžeme setkat na začátku prosince.
Ten to není :-). Tenhle bydlí u nás, na což odkazuje i autorovo jméno :-).
Aby nedošlo k nějakým sporům či nedorozuměním, hlásím, že od zítřka do víkendu budu mimo internet :-). Případné další nápovědy či rozuzlení hádanky tedy až po mém návratu ;-).
Ha, vlezla jsem sem ještě ráno a dobře jsem udělala. Florimón i Pavel Čech se našli.
Vložit příspěvek