Postava hledá autora - pomozte jí!
mohl/a by to být Erebus, ale objevitelem určitě není Michael Palin, pouze autorem knihy Erebus - Příběh ztracené lodi
Je to on/ona, je objevována literárně, ne že by ji vyzdvihl z oceánu.
Předávám.
Milovaná manželka, dcera, sestra, švagrová, vnučka, kmotřenka. Milující matka unesené a zákeřně zavražděné dcerky. Zemřela při předčasném porodu zemřelého dítěte. Jejich smrt si žádala jednoznačnou odplatu.
Žena, která přišla hned o dvě děti. Nezemřely, ale rodina byla rozdělena. Syna nespatřila už nikdy, dceru už jako dospělou, ale cestu k sobě nenašly .
Nikdy už nespatřila ani svého manžela, ani se nedozvěděla, co se s ním stalo.
Není to nějaká ta depresivní postava od Mornštajnove?
Nebo jsem úplně vedle?
Ano, konečně našla svoji autorku.
(Syna měla za svobodna s ženatým lékařem, ten s ním hned po převratu emigroval.)
vidím poslední příspěvek a už se hotovím najít v tom postavu ... ještě, že jsem se mrkla výše, kontext nutný
Pardon, to byla odpověď pro Tatjanu:))
Ale možná i nějaká kniha by se tak našla?
určitě nějaký Dutohlav někde byl, je a rozhodně bude ;))), nejen literární
Jednoho literárního budeme hledat. On se tedy Dutohlav nejmenoval, ale často ho tak tituloval jeho spolubydlící a jediný přeživší. V knize se poprvé setkali v nevěstinci, kde měl hledaný nalepený falešný knír, ale známější jsou oba z populárního seriálu. Dutohlavův herec dokonce letos navštívil Prahu. Jak se postava jmenuje (prosím o celé jméno, protože ho miluji - jméno i jeho nositele) a kdo ji stvořil?
Arnold Jidáš Rimmer :) hledá Roba Granta...Chris Barrie... doufám že se hladali, hledali hledali... až se našli
Nejen Granta, ale ještě jednoho, a bude to na jedničku s hvězdičkou :-).
přeživšího ?? To byl(a) nejsem si jistý jestli Lister věděl že Frankenstain je kočka a ne kocour :)
A teď je to kompletní. Děkuji za vzornou odpověď, předávám slovo a vy "Následujte můj stín!" jak by řekl Rimmer :-).
Vložit příspěvek