Postava hledá autora - pomozte jí!
tatjana1737 - Ne, tato postava není z komiksu, ale je z románu asijské autorky, který v originále vyšel v roce 2023.
Do asijské země postava odjede vlastně na podnět manželky, která se domnívá, že cesta manželovi pomůže zbavit se "starých ran", které utrpěl jako válečný pilot a trápí ho už po desetiletí. Neví však, že hledaná postava/manžel má ještě jeden cíl, o kterém ona nic netuší.
Hledaná postava je bývalý americký válečný pilot vrtulníku a přestože do války odešel jako zasnoubený se svou současnou manželkou, návštěvami baru pro americké vojáky jejich vztahu velmi ublížil. Ona to však netušila a proto nemohla vědět, koho se manžel v asijské zemi rozhodl najít.
Jedním z těch, koho se hlavní postava snaží najít, je někdo, pro koho je v jeho domovině používáno hanlivé označení My lai.
Bývalý americký pilot vrtulníku se po mnoha letech pokouší najít své dítě, které se mělo narodit vietnamské dívce a teprve nyní zjišťuje jak těžký život tyto děti Amerikoasiaté, kterým se ve Vietnamu říkalo právě My lai, obvykle měly.
Nevěří, že se jednalo o nešťastnou náhodu a pátrá na vlastní pěst. Tím se dostane do velkého nebezpečí.
Po pěti stoletích je znám především jako geniální sochař, ale jako člověk byl zločinec (násilník a vrah) a psanec, který ze svého krásného rodného města byl vyhnán či uprchl několikrát, stejně jako z dalších měst i cizích královských dvorů, kam byl pro svoje umělecké kvality zván. Napsal svůj životopis, který je známější ve zpracování proslulého francouzského romanopisce (obě knihy u nás vyšly).
Připadá mi, že Benvenuto Cellini hledá sám sebe (případně svého překladatele Goetha), a tím francouzským spisovatelem by mohl být Alexandre Dumas.
výborně
Vlastní životopis
Benvenuto Cellini
Králův klenotník
Alexandre Dumas, st.
:)) Až takhle svérázný ten detektiv není.
Takže: Svérázný amatérský detektiv v sutaně řeší záhadné případy.
Teď budeme hledat v dlouhé a slavné sérii jednu z hlavních postav, která už před mnoha desetiletími trpěla genderovou dysforií.
Když tu postavu někdo oslovil špatným rodem, odmítala odpovědět nebo se urazila.
Postava má krátké kudrnaté vlasy, nemá sourozence.
Ostatní hlavní postavy jsou vzájemně příbuzné.
To je Roberta hledající Enid Blython! Pokud ji tedy nemohu jméno, četla jsem to na gymplu :-).
EDIT: Tak ne, je to Gerge - zaměnila jsem ji s postavou ze série od Dvojčatech.
Text příspěvku byl upraven 26.08.24 v 10:24
Původně jsem chtěla zůstat u stejné autorky a přesedlat na jinou sérii, ale to by bylo moc jednoduché :-). Takže budeme hledat něco z úplně jiného soudku, pro někoho z ranku humoru až příliš černého, pro jiného naprosto nevkusného. Hledá se muž se specifickou profesí, v ČR nevykonávanou, ale třeba v Británii ji v jedné písni zmiňují Herman's Hermits. Tento pán je permanentně pod vlivem a šikanuje holčičku ze sousedství. Jak se jmenuje a jakého autora hledá?
Hledaný rozváží mléko a (nejen) jeho krátké komiksové příběhy nedávno vyšly v souborném vydání a upraveném překladu F. Fuky.
Vložit příspěvek