Postava hledá autora - pomozte jí!

podle pana E. Base to byli varietní umělci... autor jeden hrdinů mnoho, přehršel slovy figurky která si říkala " Smrtibrácha "
takže to asi nebude správná odpověď..

Kdo nikdy necestoval bez svého deníku, neb do vlaku je potřeba nějaká ta senzační četba?
Jedná se o mimořádně půvabnou mladou ženu k nakousnutí, tedy na vdávání, či aspoň k zasnoubení... A svého milého už má, i když to není bez komplikací, na všech stranách a po všech stránkách.

Tak to je slečna Gwendolen neboli Gvendolína Fairfaxová hledající Oscara Wildea
Text příspěvku byl upraven 08.09.24 v 11:20

Nakonec je jeho "vlastenecké" nadšení dohnalo až ke kroku, který byl počátkem jejich konce.

to první nic, to druhé možná padělatelé Rukopisů?
např. Vladimír Přibský: Skandál století – Václav Hanka a první dějství rukopisné aféry

Samá voda...
Kniha ze které zmínění hrdinové pocházejí je momentálně silně aktuální. Koho v dnešní mezinárodní situaci zajímají nějaké falzifikáty...
Svěřence = žáky/studenty

Spojím to s vedlejší hádankou:
Hledá se česká autorka a její hrdinka, která v několika dětských knížkách postupně vyrůstá z malé holčičky ve čtrnáctiletou.

A jako obyčejně čumí do své "dospělé" knihovny a neví... Vem to čert, sice budu napovídat jak o život, ale ať už to mám za sebou... Tak tedy jeden cajdáček od autorky která byla známa spíš pro jiný žánr:
Mladá dívka dlouhodobě pobývala v Itálii, kde podporovala svého studujícího milého. Ten ji však vyšplouchne s jinou, takže se dívka vrací zlomená žalem do vlasti. Ve vlaku má slabou chvilku a pomýšlí na sebevraždu, život jí však zachrání švarný mladý muž, který také prchá před osobními démony a jež jí vzápětí nabídne neobvyklý obchod: manželství z rozumu.

Nikdo nic? To jsem si myslela... Takže přes autorku: i když všeobecně je známá spíš přes humoristickou literaturu, těch zamilovaných románků napsala taky dost.
Taky byla velkou fanynkou Agathy Christie. Prý se naučila anglicky hlavně proto, že u nás jejích knih vyšlo hrozně málo.
Minimálně 2 z jejích knih existují i jako filmová verze - ačkoliv ten novější je lépe zmínit jako seriál, film stojí za vyližkapsu.

Autorka by mohla být Fan Vavřincová. S postavou to bude horší, vlastně jsem od ní asi nic nečetla, ani podle anotací netuším. Tak zkusím třeba Janka - Jančino jaro.

Autorka ano, postava vedle...
Kniha se jmenuje podle místa, kde se odehrává hrdinčin nový život

Pak by to mohlo být Blažené údolí. Ovšem jméno hlavní hrdinky jsem nikde nenašla.

:-))) Tak to druhé časté
Jmenuje se tak třeba bývalá paní prezidentová Ukrajiny

Autora hledá bývalý úspěšný žokej, který po vážném úrazu musí změnit povolání a dá se na dráhu vyšetřovatele.
Vložit příspěvek