Postava hledá autora - pomozte jí!
Jedná se o strunný nástroj, který vystupuje hned v několika knihách, kde se jeho jméno dostalo i do názvu.
Nechci blokovat - housličky Varius z knih Martiny Skaly ( Strado & Varius, Strado & Varius aneb Setkání s Mozartem, Strado & Varius ve škole Johanna Sebastiana Bacha, Strado & Varius a léčka Rudého abbé).
Předávám slovo.
nejdřív mi napadl Hloupý Honza, ale ten není nadpřirozený, naopak, potkáváme jej na každém kroku. Tak by to mohl být Neználek, tipuji.
Tedy jednu mimořádně nenadanou nadpřirozenou bytost znám, ale není biblická. Styrický bůh Setras - ve třetí knize Tamuli Skryté město praví Atana Maris: "A to je to, čemu nerozumím. Kdyby byl osoba Setras člověk, řekla bych, že je stupidní. Ale on je bůh, takže nemůže být stupidní, je to tak?"
A o kousek dál: "Je to možné, knězi Bergstene?" ptala se neodbytně Maris. "Může být bůh stupidní?"
Že by on?
Tak, v tomto případě se také nejedná o člověka a také nezáří přílišnou inteligencí. Na druhou stranu je to ale docela běžný zemský tvoreček, který prostě rád dělá lumpárny a který je místy poněkud nezvladatelný. Přesto má ale lásky na rozdávání a každý si ho musí oblíbit.
Robin hledá Zdenu Frýbovou? http://www.databazeknih.cz/knihy/robin-robin-69297
To, že to je pejsek je odhaleno, ale nejedná se o českého psa. Musíme mnohem dál - až za oceán.
Odie je sice báječný pejsek, ale není to on :) Ten můj má ve své knize hlavní roli.
Je to jiný psí rošťák, který nás provází od svých štěněcích let do stáří. Došlo i na filmovou verzi.
Tak už snad jen labrador Marley od pana Grogana??? Jinak už jsem v koncích :D
Ano, jsi opravdu na konci hádání, protože jsi našla hledanou postavu :) Dávám slovo!
Takže na chvilku opustíme zvířátka a můžeme se vrhnout na pátrání po svérázném muži, na něhož byste se obrátili v případě řešení nezvyklých potíží, ať už se jedná o prapodivně zaklíněný gauč na schodišti nebo cestování časem. A rozhodně nemá žádné jasnovidecké schopnosti!
Text příspěvku byl upraven 05.03.15 v 14:05
To jsem teda Matěj - nejmenuje se ten svérázný muž taky Matěj?
Text příspěvku byl upraven 05.03.15 v 18:52
Bohužel nejmenuje... Každopádně napovím, že náš záhadný neznámý se živí jako detektiv a má vlastní detektivní kancelář...
Ano, je to opravdu Dirk :) Ještě pro pořádek poprosím autora a předávám štafetu!
Už jsem si to vymyslela. Další z mých oblíbených hrdinů - narodil se na Vánoce, žije na zničené Zemi a při návštěvě jednoho hostince plného štítků s nápisy - toto apartmá sloužilo - v této posteli spal - skvrna na této stěně pochází od lahve, kterou hodil - na této židli seděl - dostal strach otevřít dveře na toaletu.
Vložit příspěvek