Co je to za knihu - IV

DISKUZE » O knihách

kní
kní 29.08.2013 v 17:38

Ta kniha - vypadá jako poslední z několikadílné série. Byla ale první. Pak přibyla ještě jedna - a to bylo všechno. Pak už to buďto autora přestalo bavit, nebo to od začátku plánoval a myslel jako vtípek. V názvu obou je číslice :)

Dudu
Dudu 29.08.2013 v 17:47

A je pan mistr přes horory ?

kní
kní 29.08.2013 v 17:52

To ani ne, i když atmosféra těch knížek je pěkně temná :)

Na začátku je toto (já vím, k identifikaci nevedoucí, ale pěkné) věnování:

Tato kniha vděčí za svůj vznik Edu Victorovi, který zažehl oheň.
Děkuji Howardu Kaminskému, za to, že se do toho pustil, dále svým editorům Marku Gompertzovi a Paulu Bresnickovi a celému koletivu nakladatelství Morrow.
Zvláštní dík patří Billu Herbstovi, který vystoupil na další kopec a popravdě vypověděl, co leží před námi.

kní
kní 29.08.2013 v 17:54

Na další stránce je kurzívou toto:

Ďábel nežádá víc než tichý souhlas. Ani
zápal, ani boj.

Tichý souhlas.

kní
kní 29.08.2013 v 18:05

U nás vyšla v nakladatelství Jota Brno v roce 1995. Má krásně zažloutlé listy, jako by už byla hodně stará.
Na konci je Epilog (rozlepte až po přečtení poslední kapitoly). Po rozlepení se objeví černá dvoustrana. Poslední odstavec textu:

Když Klára obrací kočárek, shýbne se, aby synkovi narovnala peřinku. Usměje se na něj a řekne něžně:
"Komm mit, Adolf."

Výše uvedené ale nemíním jako nápovědu, jen zajímavost (samotnou mě to překvapilo, už jsem na to úplně zapomněla!)
Nápovědou možná by mohlo být, že autor napsal taky knihu o golfu ... :)

kní
kní 29.08.2013 v 18:27

and the winner is ... tento autor - jest spolutvůrcem kultovního čehosi, co jest pevně svázané s touto větou:

SOVY NEJSOU TÍM, ČÍM SE ZDAJÍ BÝT

pajunček
pajunček 29.08.2013 v 20:07

zdá se, že stopa vede do městečka Twin Peaks, ale dál se ztrácím

kní
kní 29.08.2013 v 20:11

výborně - no a když to není David Lynch, tak je to ...

pajunček
pajunček 29.08.2013 v 20:13

Mark Frost - Seznam sedmi?

kní
kní 29.08.2013 v 20:15

hurááááá - dík za uhádnutí a jeď

pajunček
pajunček 29.08.2013 v 20:55

Který hrdina z které knihy napsal tento krátký dopis?

1. NEJSEM DOKTOR. 2. VĚŘÍM, ŽE PLOD MÁ DUŠI. 3. JE MI LÍTO.

eraserhead
eraserhead 29.08.2013 v 21:40

Uživatel svůj příspěvek odstranil.

pajunček
pajunček 29.08.2013 v 21:49

Trefa do černého. Jen pro pořádek, jmenuje se Homer Wells. Tak dobrou noc, princové z Maine, králové Nové Anglie.

eraserhead
eraserhead 29.08.2013 v 22:30

Dáma s hrnstjm
Dáma s hrnstjm 30.08.2013 v 07:12

Připomíná mi to George Orwella, Válečný deník?

eraserhead
eraserhead 30.08.2013 v 19:36

tyzik.cejka
tyzik.cejka 30.08.2013 v 19:41

o co jde v této diskuzi

Dáma s hrnstjm
Dáma s hrnstjm 30.08.2013 v 21:17

Juchů!!!

Stihlo nás strašné neštěstí. Kdo to mohl předvídat? A nevidím žádné východisko z naší zlé situace. Snad jsme odsouzeni strávit zbytek života v tomto přízračném, nepřístupném místě. Jsem ještě tak zmatený, že nemohu jasně myslet - ani o faktech přítomnosti, ani o vyhlídkách do budoucnosti. Mé ohromené mysli se přítomnost jeví jako největší hrůza a budoucnost je mi černá jako noc. Nebyli a nejsou na světě lidé, kteří se kdy ocitli v horší situaci; a také by bylo marné oznámit vám naši přesnou zeměpisnou polohu a požádat přátele, aby vyslali záchrannou expedici. I kdyby mohli našemu volání vyhovět, všechno nasvědčuje tomu, že o našem osudu bude rozhodnuto mnohem dříve, než by se výprava mohla vůbec dostat do Jižní Ameriky. Jsme - po pravdě řečeno - tak odříznuti od jakékoliv lidské pomoci, jako kdybychom byli na Měsíci. Může-li nás vůbec něco zachránit, jsou to jen a jen naše vlastní schopnosti. Mám zde jako společníky tři pozoruhodné muže, lidi nadané vynikajícím mozkem a neotřesitelnou odvahou.

(Nápovědu v případě nouze dodám zítra ráno)

Dáma s hrnstjm
Dáma s hrnstjm 31.08.2013 v 10:14

Takže nápověda: ptakoještěři, indiáni, Challenger.
Kniha se dočkala různě pojatých filmových zpracování, z nichž mně nejmilejší je béčkový seriál z roku 1999 :) Kniha je dílem velmi známého anglického spisovatele, který se proslavil především příběhy s pánem v čepičce.

pajonek
pajonek 31.08.2013 v 10:46

...je tady přítomno 192, myslím,že to 190 čtenářů už dávno poznalo

Dáma s hrnstjm
Dáma s hrnstjm 31.08.2013 v 10:50

co s tím nadělám, když se nikdo nevysloví... :)

kní
kní 31.08.2013 v 11:01

Oni ti zrovna přítomní diskuze možná vůbec nesledujou...

já to teda zkusím se Ztraceným světem A.C.Doylea

Dáma s hrnstjm
Dáma s hrnstjm 31.08.2013 v 11:11

Ano, Kní, je to vaše :)

kní
kní 31.08.2013 v 11:15

Tak já hned odpálím - tentokrát drsně - z knihy, kterou tu zřejmě - kromě mě - nikdo nečetl :)

Pavel Bém promluvil moudře a doufal jsem v tu chvíli, že to s jeho magistrátním úřadem zvládneme nakonec bez potíží. Jásal totiž doslova: "Stavba nové Národní knihovny je projektem mimořádného významu nejen pro náš národ a pro naši metropoli, ale svým významem přesahuje hranice naší země - soudě podle zájmu architektů z celého světa. Význam, který přikládáme tomuto projektu, dokladuje také fakt, že hlavní město je jeho partnerem. Výrazně napomohlo při prodeji pozemků a je připraveno koordinovat stavbu knihovny s výstavbou Pražského okruhu... Věřím, že nová knihovna bude nejkrásnější, nejmodernější a vůbec nej- v celosvětovém měřítku. Národní knihovna České republiky se tak stane nejen moderním informačním centrem 21. století, ale i architektonickým skvostem, přitahujícím pozornost světové veřejnosti. Po desítkách let půjde o první významnou investici státu do veřejné budovy na území hlavního města Prahy."

Thanyss
Thanyss 31.08.2013 v 11:42

Že by??? Tipuju jen podle chobotnice :)

http://www.databazeknih.cz/knihy/strepiny-chobotnice-aneb-narod-sobe-9656

Vložit příspěvek