Co je to za knihu - IV
to eraserhead - ráda přenechávám štafetu, momentálně nemám z čeho vybrat ukázku a nechci blokovat vlákno
Já teda jako obvykle nevím, která bije... ale ta borovice, - ta borovice - u té mám docela vážné podezření - jestli ona nemá něco společného s těma ztracenýma Entkama!
Takže jsem moc zvědavá, ve které knize se našla :)
Žjóva! - to si musím přečíst!
Jdu hledat TU knihu...
a už ji mám a hle, co se v ní píše:
Kmenové války, stejně jako praktikování obřízky, jsou vyvolávány sobectvím a agresivitou mužů. Nerada to říkám, ale je to pravda. Obě tyhle věci vycházejí z jejich posedlosti teritoriem - vlastnictvím - a ženy spadají do téhle kategorie kulturními tradicemi i podle zákona. Možná že kdybychom mužům uřízly varlata, moje země by se stala rájem. Uklidnili by se a byli by senzitivnější. Bez toho neustálého kypění testosteronu by nebyly války, zabíjení, loupeže, znásilňování. A kdybychom jim uřízly penisy a nechaly je - buď ať vykrvácejí nebo přežijí - možná že by si poprvé uvědomili, co dělají svým ženám.
Všichni máte pravdu! (a proto už není potřeba nápověda, kterou jsem si před chvílí připravovala cestou z Lidlu - a to, že ve stejnojmenném filmu si zahrál pěknou roli jeden britský herec, m.j. skvělý představitel Winstona Churchilla nebo krysy Prašivky z jiných skvělých filmů, vzniklých - jak jinak - na motivy knižních předloh :).
- takže - protože eraserhead kavalírsky přenechává štafetu dalším - pleje pajunček
Tak já s dovolením odlehčím:
Chápete už, co se muselo stát? Samozřejmě jsem začal kupovat, cokoli jsem potřeboval, a chtěl jsem drobné. Za pouhý týden jsem byl nádherně vybaven vším potřebným pohodlím i přepychem a ubytoval jsem se v drahém hotelu na Hanover Square.
Drobné, rozměnit - že by Milionová bankovka Marka Twaina? (Co by asi na takovou bankovku řekla automatická pokladna v Tescu - u toho bych ráda byla...)
Vážně je to ono? Tak zdá se, že 6. smysl mi občas funguje ... :)
Vyhlašuju ŽOLÍKA (hodinovýho, jo?)
žolík je pryč, tak teda pleju já:
Larry stál na stráži přede dveřmi a Doyle zatím hledal alespoň trochu osvěžení ve spánku. Probudil se ze zmateného unikajícího snu a shledal, že jejich zavazadla stojí sbalena u dveří a Sparks sedí u stolu v obývacím pokoji zahloubán do plánu Londýna. Bylo půl šesté, na obloze za okny jen předzvěst červánků. Doylovi, vytírajícímu si ospalky z očí, trvalo celou konvici kávy a talíř koláčů, než odrezil tělo i duši. Obojí volalo po odpočinku, ale Doyle se obával, že takový přepych mu po nejbližší čas nebude dopřán.
"Na Russell Street je na dosah od muzea tucet nakladatelství," řekl Sparks energicky. "Nedával jste náhodou svůj rukopis firmě Rathborne a synové?"
"Rathborne? To je jméno lady Nicholsonové za svobodna - ano, myslím, že dával," řekl Doyle. "Proboha, myslíte -"
Text příspěvku byl upraven 29.08.13 v 15:55
Autorem výňatku je Američan; kromě spisovatelem je také scénáristou, hercem a rešisérem (spolutvůrcem kultovního něčeho)...
Vložit příspěvek