Jak číst knihy?

DISKUZE » O knihách

Alix
Alix 07.01.2014 v 19:39

Nejčastěji v posteli, ale jinak všude.

vincek1
vincek1 08.01.2014 v 18:23

Tak letní čtení mám vyřešené na chalupě, sednu si na lavičku pod starou jabloň a čtu a čtu, dokud je vidět. Když už vidět tak také rád koukám na hvězdy. Můj velký problém od útlého mládí je ten, že když čtu tak čtu a okolo se může dít cokoliv a já nevnímám. Měl jsem s tím problém u maminky a teď 45 let u manželky, ale jak se říká "starého psa atd".

keri.H
keri.H 08.01.2014 v 21:33

vincek1: Tak to znám, taky když se do knihy pořádně začtu, tak vůbec nevnímám. Ale občas mě dokáže vyrušit, když na mě někdo mluví, což pak jsem naštvaná, že mě ruší, když jsem do toho opravdu hodně začtená. :D Ale někdy se kolem mě může dít cokoliv a já vnímám jen děj. :)

rusalka123
rusalka123 09.01.2014 v 14:51

keri: Na mě vždycky mluví 5 minut nějaká spolužačka, než si toho vůbec všimnu.:)))

keri.H
keri.H 13.01.2014 v 11:41

Jo taky mi někdy trvá, než si uvědomím, že na mě někdo mluví a vůbec nevím, co mi říkal. :D Přítel třeba na mě pak promluví a já když si to pak uvědomím, tak se ho ptám co říkal, jelikož jsem ho nevnímala. :D Ale výhoda je, že když si čtu, tak na mě moc často nemluví, za což jsem mu moc vděčná, že bere takhle ohledy na to moje čtení. :)

notburga
notburga 13.01.2014 v 12:38

Také to znám. U mě toho zneužívají zhusta děti. Jak se dostanu k nové knížce (i audioknize) a začtu se, je ten nejlepší čas pro nejrůznější lumpárny, zpřevracení bytu vzhůru nohama a podobně. Ale čtenáři budou asi po mně, tak aspoň něco ;-)

keri.H
keri.H 13.01.2014 v 16:37

Jo tak to je pak nejhorší, že ty děti toho tak využijí. :D Ale aspoň je dobré, pokud budou čtenáři. :) U nás v rodině je to tak půl napůl s tím čtením. :D

kvádr
kvádr 17.01.2014 v 23:26

ve vaně opravdu číst nemohu, nesnesu delší pobyt v teplé vodě aniž bych se nemohla hybat... ale při vaření si to nedokážu představit, vařím dva chody... ve stejnou dobu a to bych nedala :) dánému stíhači u vaření gratuluji, asi nemá tak složitý jídelníček co já a můj muž :D.... čeká mě kniha dodána díky jednomu z vás, která mi dnes dorazila... děkuji a přeji všem krásné čtení ať je kdekoliv...

keri.H
keri.H 18.01.2014 v 17:03

kvádr: tak ono já jsem si četla jen třeba když jsem vařila brambory nebo dělala nějaké jídlo, u kterého to šlo. :D

Hana H.
Hana H. 21.01.2014 v 19:25

Uživatel svůj příspěvek odstranil.

SabinaV.
SabinaV. 21.01.2014 v 20:06

V knihovně, ve škole, v autobuse.... mě prostě na prostředí nesejde:-) .

Alzbetta
Alzbetta 21.01.2014 v 21:01

Nejčastěji v posteli a nejraději ve vaně :) Ale i u jídla,což se prý nemá,ale co?! V práci,když nejsou lidi,doma když není co zrovna dělat.. Na dovolené.. Prostě,když je chvilka klidu,protože jinak číst nemá u mě smysl.Jako u vaření,uklízení atd.

goldiex
goldiex 22.01.2014 v 15:00

Rozhodně v posteli. Večer před spaním a ráno, než budím kluky do školy. Když mě něco fakt hodně baví, čtu barbarsky i u jídla a u televize :-D

vincek1
vincek1 22.01.2014 v 18:10

Čtu nejraději v posteli, ale poslední dobou se mi stává, že mám těžké až hrůzostrašné sny a to se i probouzím. Stalo se mi to při četbě některých detektivek. Když se ale nad
tím zamyslím, je lepší se hrůzou probudit, než se smíchy počurat (to kdybych četl
humoristickou knihu).

helenkan
helenkan 23.01.2014 v 09:24

Taky jsem kdysi čítávala na zachode:)tam jsem měla klídek.To když nas bylo doma ještě fůra.:):)

Jia
Jia 23.01.2014 v 16:26

Jen v posteli. Večer před spaním, vždycky se na to moc těším, a často i ráno než vstanu. Je to příjemný přechod do reality všedního dne :-).

LordSnape
LordSnape 23.01.2014 v 19:16

Já jsem teď nedávno četl i na metalovém koncertě. Přišel jsem moc brzy, jelikož jsem musel stihnout začátek z důvodu, že jsem tam byl jako novinář a tak jsem si koupil pivo a četl o filosofii. :-)

keri.H
keri.H 24.01.2014 v 18:23

Já třeba v posteli občas čtu, ale radši spíš na gauči nebo v křesle. U mě je problém v tom, že večer při čtení v posteli usínám. I když je ta kniha úžasná a já chci číst, tak bohužel mám problém s tím, že i tak usínám. :D

R.E.M.
R.E.M. 01.02.2014 v 14:19

Uživatel svůj příspěvek odstranil.

tynča
tynča 02.02.2014 v 18:04

já všude kde se dá :D nejčastěji v mhd a doma ve vaně..Naložím se do horké vany, vínko a kniha-báječný relax..A jak tu někdo píše, u vaření když dlouho něco míchám taky vezmu a pár řádků vždycky přečtu..Ale třeba v posteli nečtu, pač to skončím u 3 řádku a spím :D

Jannetta
Jannetta 02.02.2014 v 20:25

Cteni me nejvice bavi v mhd :-)

notburga
notburga 03.02.2014 v 11:28

Na míchání u sporáku mám spíš audioknihy, já jsem bohužel nemehlo, takže poté, co několik knih zůstalo samozřejmě neplánovaně označkováno kapkami svíčkové nebo rajské, vyhostila jsem z kuchyně knihy úplně - až na kuchařky a ty už taky občas vypadají :/
Závidím každému, kdo to umí :-)

keri.H
keri.H 04.02.2014 v 07:43

Jannetta: v mhd taky čtu nejradši, ale problém je, když pak je narvaný, to se tam ani tu knihu vzít do ruky nedá.

keri.H
keri.H 04.02.2014 v 07:45

notburga: já taky si neberu ke sporáku knihu, taky mi třeba pak kápne při tom míchání na kamna. Takže radši čtu, když můžu odejít na nějakou dobu od sporáku, což se ale nedá u moc věcí.

Valyk
Valyk 04.02.2014 v 14:45

Nejčastěji čtu tam, kde většina ostatních. Co se týče záchodového čtení, mívám morální zábrany u lepších knížek, ale někdy mi to i tak nedá.... Jinak bych doplnil (a možná tím trochu modifikoval diskuzi) nejméně obvyklá místa, kde jsem kdy četl: u holiče při stříhání vlasů - poněkud ho to zarazilo; ve škole při třídní schůzce rodičů v rituální situaci, kdy věčně nespokojené matky svádí hloupost svých dětí na neschopnost učitelů - měl jsem však drobné problémy se soustředěním, když se dohady začaly ubírat téměř k šarvátce...; v průběhu videokonference s vědomím toho, že kniha je formou obdobná ostatním pracovním podkladům, avšak obsahem o dvě třídy výš; při sexu......... vymýšlím si; naposledy jsem to ale zkusil při jízdě na rotopedu s knížkou připnutou kolíčkem k jeho displeji - ovšem to jsem vydržel jen chvíli, pak mi přeskakovala písmena, poté celé řádky a záhy jsem ztratil schopnost otáčet stránky.

Text příspěvku byl upraven 04.02.14 v 15:02

Vložit příspěvek