Jak číst knihy?

DISKUZE » O knihách

tyzik.cejka
tyzik.cejka 22.11.2013 v 14:45

no jo kavárna

keri.H
keri.H 09.12.2013 v 12:45

Nejradši si čtu v klidu doma, třeba na gauči nebo v posteli. :) Ale jelikož jsem pak hodně začala jezdit autobusem, tak si čtu i v atobuse. :)

helenkan
helenkan 16.12.2013 v 15:34

Nejraději doma v křesílku,nohy hodim na bobík a kavičku k tomu.:) Parádaaaaa:)

isi
isi 20.12.2013 v 14:54

nejčastěji doma v posteli , ted i ve škole o pěstávkách ,ale i v hodině matiky

isi
isi 20.12.2013 v 16:37

to já do knihovny teprve začala chodit ale jsem tam každý druhý týden a půjčuju si většinou tak ze 5-7 knih během školy totiž více číst nestihám , ale taky záleží na tom co mi tam padne do oka

kvádr
kvádr 29.12.2013 v 00:15

nejčastěji v posteli či na gauči a výjímečně v letním období v práci tajně v šuplíku před zraky mého šéfa.... na posteli přes den leháro na zádech, ale v noci to bohužel nejde. To se mi automaticky zavírají oči , ikdyž je kniha velejak krásná a čtivá... kávu nepiju, ale čaj černý či zelený je k tomu taky fajn...:))

Text příspěvku byl upraven 29.12.13 v 00:16

knihomoli
knihomoli 29.12.2013 v 02:43

v posteli, nejraději ale v dopravním prostředku

Kelíns
Kelíns 29.12.2013 v 11:04

Nejraději v posteli, zachumlaná do peřin. Tomu se prostě nic nevyrovná.

KattyV.
KattyV. 29.12.2013 v 14:09

V posteli, ale taky třeba ve vaně. :-)

vincek1
vincek1 29.12.2013 v 18:38

Já čtu nejraději všude. Jinak ta posledně jmenovaná vana by nebyla také marná, ale já bych v ní mohl číst jen ty omyvatelné knihy pro nejmenší, tam jsou ale jen obrázky, tak nevím. Ve vaně totiž usínám.

R.E.M.
R.E.M. 31.12.2013 v 19:15

Čtu v obyváku v křesle, v posteli, občas ve vaně nebo při vaření. A pravidelně taky ve vlaku, pohodlně se opřu a přestanu vnímat okolí.

helenkan
helenkan 02.01.2014 v 11:09

Ve vaně jsem taky už četla,ale u vaření si to nedokažu představit.:):)

isi
isi 02.01.2014 v 11:16

to já si nedokážu představit čtení jak ve vaně tak i při vaření jelikož když jsem ve vaně tak usínám a kdybych četla při vaření tak bych vše spálila jelikož když čtu tak ztrácím pojem o čase že se i kolikrát zapomenu i najíst : )

keri.H
keri.H 02.01.2014 v 12:09

Ve vaně je taky příjemný si počíst, jenže horší pak je, když máte jen sprchový kout. A při tom vaření si taky občas čtu. Ale záleží, co vařím a hlavně to není ono, jelikož se pak do toho nezačtu tolik a pořád myslím na to, abych něco nespálila. :D

kní
kní 02.01.2014 v 12:53

Taky čtu při vaření - ovšem výběrově - pouze když vařím krupicovou kaši - pak čtu při fázi míchací, trvající deset minut - v jedné ruce vařečku v druhé knihu...

rusalka123
rusalka123 02.01.2014 v 16:03

- v autobuse
- ve škole - o přestávkách i o hodině (hlavně při němčině, tam si ani nemusím dávat pozor, jestli mě vidí učitelka)
- na WC
- v posteli (většinou jen chvilku před spaním)
- na ulici (věřím svým uším. Ale překonám se alespoň na přechodech)

když je hodně chytlavá knížka, tak všude jinde kde to jde: při čištění zubů, při sprchování (za vanou máme hromadu lavórů, takže na ní mám položenou knížku a čtu. Ale není to moc praktický při otáčení stránek, když mám mokrý ruce a navíc pak vyplácám hrozně moc vody...)

Aksel
Aksel 02.01.2014 v 22:43

V koupelně jsem zkoušel číst také, ale po neblahé zkušenosti jsem od toho raději upustil; patrně teplem z napuštěné vany se totiž zvlňovaly listy. Sice se to časem srovnalo, ale měl jsem kvůli tomu jisté výčitky. Abych se napříště ubránil pokušení trávit čas v koupelně či na toaletě s knihou, projistotu jsem tam našrouboval co nejslabší žárovky.

rusalka123
rusalka123 02.01.2014 v 22:59

Aksel, mně by se mohlo stát, že si akorát zničím oči.:D Když jsem byla mladší, četla jsem s mobilem nebo v lepším případě s baterkou pod peřinou, aby rodiče neviděli přes prosklené dveře světlo.;)
Mimochodem, když jsme u toho, znáte tohle? Tím se může pyšnit málokterá kniha :)
http://www.databazeknih.cz/knihy/bible-do-nepohody-59342

notburga
notburga 06.01.2014 v 13:57

Obvykle v posteli, v létě pak u naší horské říčky (alespoň podle její teploty vody), spokojeně si přitom máchajíc nohy v té ledárně. Lepší místo na čtení neznám :-) Á vlastně jo, ještě ve vaně ;-)

keri.H
keri.H 06.01.2014 v 17:18

notburga: To musí být pěkný místo na čtení, také bych brala takové místo. :) Já si pak v létě četla akorát na balkoně nebo na dvorku.

notburga
notburga 06.01.2014 v 19:37

Já bohužel nemám ani jedno, žijeme v mrňavoučkým bytečku v paneláku. Vůbec se mi sem nechtělo. Pak jsem zjistila, že nějakých dvacet minut pešky od domů je úžasná čistá říčka, kde žijí i raci a od té doby už tu bydlím ráda :-) už aby zase bylo teplo. Byla jsem minulý týden u řeky pozorovat hvězdy a za dvacet minut celá zmrzlá :-) Kdepak knížka ;-)

keri.H
keri.H 07.01.2014 v 08:45

Tak to se nedivím, že se ti začalo pak tam líbit. :)
Hvězdy pozoruji taky velice ráda. To jsme s našima proseděli kolikrát v létě večer na balkoně. Je to úžasný být na vesnici, kde je klid a hvězdy jsou nádherně vidět. U nás na vesnici je rybník, kam jsem v létě ráda chodila se psem, sedla jsem si do trávy a relaxovala. Ale s knihou jsem tam nechodila. Akorát párkrát jsem si tam vzala sešit na psaní, když mi bylo smutno a psala jsem básničky. Problém je, že teď budu bydlet ve velkém městě, kde už to bohužel není ono. Ale máme aspoň balkon a kousek od baráku je park, kde se dá sednout a číst si, ale tam přeci jen bývá hodně lidí přes léto. Bude mi to tu hodně chybět, když už sem budu jezdit jen jednou za čas.

helenkan
helenkan 07.01.2014 v 16:20

No, ten balkon je taky dobrej a v letě je to parada :) :)

rusalka123
rusalka123 07.01.2014 v 16:38

helenkan, keri: Hlavně v létě v největších vedrech, když se dá na balkóně přespávat :) To je tam pak v noci líp než vevnitř.;)

keri.H
keri.H 07.01.2014 v 19:08

Tak s tím přespáváním na balkoně zkušenosti nemám. :D Ale je fakt, že na tom balkoně pak bývá přes noc lépe, než vevnitř. :)

Vložit příspěvek