VAŘÍME S LÁĎOU HRUŠKOU
Jdete s dobou? Extrémně úspěšný titul a nikdo nikde. Jak se stát snadno a rychle úspěšným autorem a najít si místo na trhu. http://www.varimesladouhruskou.cz/
Text příspěvku byl upraven 20.12.14 v 04:01
Já s Hruškou nevařím, ale na Youtube je na něj pěkná parodie. Hruška jde trochu mimo mě.
Hruška je PAN SPISOVATEL !! Umí !!! Ví co čtenáři potřebují. Není to přežité SCIFI, ale je to realita dnešní doby.
Přesně tak, je to nezásadnější kniha letošního roku, sám již vlastním tři kopie a dalších deset jsem pořídil jako vánoční dárky iliterátům z řad mého příbuzenstva a přátel, k nimž se tato esenciální literatura ještě nedostala.
Hruška si získal srdce a žaludky čtenářů tím, že neuvádí recepty typu krabí klepítka plněná slavíčími jazýčky a podobné směšné šílenosti akrobatických kuchařských přeborníků v TV pořadech.
Ve skutečnosti to není kuchařka, nýbrž návod v jehož podtitulu by mělo být: "Jak se dostat na fibroskopii žaludku snadno, rychle a levně." Je s podivem, že tento originální návod zde nezaujal milovníky tohoto přitažlivého způsobu vyšetření....
.....fibroskopii žaludku.....to je neutišetelný hlad nebo trvale neblokovaná stolice? A kolik mrtvých už je v důsledku pozření jedů typu HRUŠKA: O tom se raději nikde nepíše.
Zadejte si, kdo máte zájem do vyhledávacího okénka "Vaříme s Láďou Hruškou" a můžete pokračovat v diskuzi ke knize. Jsem tam i já, známý zlejš, provokatér, vrah neviňátek a málo kompatibilní Pejsánek.
Ano, jídlo chudých bývaly dřív ryby, cenově dosažitelné i pro chudé. Dnes obdivuji rodiče s podprůměrnými platy, jak dokáží uživit děti a sebe. A další vývoj? Od deseti k pěti. Dřívější běžné rybárny byly v menších městech zrušené, pro malé tržby. Za totáče jsem se mohl urybovat, jak čerstvé, tak i různě zpracované ryby nebyl problém koupit. Co jsem nasvačinkoval tresčích jater v oleji !! Hruškova kniha není pro horních deset tisíc. Modní strava a předvádění vaření v TV? Pěkný kabaret. Kdejaká babka z vesnice uvaří líp než slovutní mediální vařečkoví mistři.
V současné ekonomické situaci jsou a budou autoři typu Hruška vyhledávaní. Doufám jen, že nedojde na recepty - pochutiny z jetele, kterak zapéci staré matrace, jídla z hlíny a jiné.
Přesto nejsem přesvědčen, že by byl pan Hruška záchranou naší gastronomie, spíše je inspirací pro lidi, kteří chtějí nebo musí šetřit. Nakonec, jsme národ Receptáře a jiných vychytávek.
Hruška bude vyhledáván čím dál víc. Ekonomické sankce dělají divy a budou dělat ještě větší. Březová kůra se přímo nejí, ale jí lýko, které je poživatelné a výživné. Domníváte se někdo že by v případ+ě válečného konfliktu dokázala zajistit vláda potravu a její distribuci všem občanům tak, jak to bylo za 2.sv. války? Tipuji to na hladomor a k tomu ještě občanskou válku o potraviny. Že je to zase moc strašidelné sdělení? Uvědomte si, že probíhá gradující ekonomická válka. A to už není žádná legrace.
Současná vláda by v případě války zajistila ... asi všichni víme co!! Proto radím, nevyzrazovat možnosti o stravování lýkem, ale do šuplíku napsat knihu: Vaříme z lýka. Mohla by se stát hitem následného Armagedonu. Doporučuji i cizojazyčnou verzi. Otázkou je kdo by ji vydal. Na druhou stranu někteří z autorů svá díla vydávali vlastním nákladem. Možná by se chtěl podílet i páně Hruška, kdo ví???
Text příspěvku byl upraven 22.12.14 v 14:22
Ke konci 2.sv. války se k nám blížila Ruská armáda. Hrozilo že armáda sní všechno na co přijde. To je běžný jev v takových situacích. Takže se vzal plechový sud, do toho se daly potraviny a to se zakopalo někam, kde to vojáci nenašli. Dnes vám prozradím kde jsme to měli-schované-pod stohy desek u stolaře. Myslíte že dnes se někteří lidé nepřipravují na podobnou situaci? Že straším? Sundejte růžové brýle, vylijte plechovky s růžovou barvou a sledujte media. Ty vám říkají jen část toho co se děje. Zde je to zatím pěkný dýchánek, ale legrace stranou. Žijte reálný život a nevznášejte se spirálovitě v kundrlinkovitých větách v růžovém oparu.
Myslím si, že na zakopávání potravin je přece jenom trochu brzy. Reálný život není rozhodně obsažen v prohlášení medií, ale i když sundáme brýle jakékoli barvy nebyl bych tak skeptický. To, že ve světě to vře a dokonce velmi blízko nás je jasné, ale snad to nebude tak strašné.
Mezi realizmem a skepticizmem je den ode dne čím dál tenčí hranice. Někomu prdne v bedně nebo se vloudí chybička a je veselo. Vůbec se mně to nelíbí. Moje katastrofická čidla cítí něco v luftě.
Trošku mi to připomíná avizované konce světa. Bez urážky a s ohledem na Vaše čidla, přesto doufám, že se mýlíte.
Text příspěvku byl upraven 21.12.14 v 14:25
Všechno je to v lidech a selhání lidského prvku je běžné. A také ta KOMUNIKACE !!! Špatná KOMUNIKACE nadělala a dělá stále hroznou paseku.
Souhlasím. Lidský faktor je velmi nebezpečná věc, ale s tím už se lidstvo potýká staletí. Snad nakonec dospějeme k tomu, že neubližovat je pro nás nejlepší, ale asi je to utopie.
Text příspěvku byl upraven 21.12.14 v 15:03
Hruška vyvolal paniku mezi kuchařkami a strávníky a to se rozvinulo do této podoby. Knedlíky z mouky ze sušených kořenů pampelišky atp. přijdou vhod. A špenát z mladých kopřiv- to je mňamka !! Ale nejlepší je džem z rakytníku-pochopitelně domácí výroby.
Text příspěvku byl upraven 21.12.14 v 16:21
Oblíbenost knih tohoto "autora" dokresluje ekonomickou situaci národa nebo ji také můžeme vnímat jako výkřik beznaděje doby.
Lugh, nezlobte se, ale tak to není. Když se konala v jednom pražském nákupním centru autogramiáda, věřte, že jsem žádného "potřebného" v ní neviděla. Naopak...Jen marketingový produkt, nic víc.
Text příspěvku byl upraven 21.12.14 v 22:06
To lugh - je to tak. Horší je, že se dnes nedá vařit ani polévka ze starých kožených řemenů a bot. Nic už není kožené.
To lugh...honba za zlatým teletem vždy skončila špatně. Že by to přestalo platit? Miliardoví Hraboši jsou DÁVNO zahrabaní v krytech na svých soukromých ostrovech se stoletými zásobami na přežití čehokoliv. Takže pro ně tlačítko nic neznamená. Je nějaká kniha o tom, jak by to mohlo v případě jaderné katastrofy a po ní vypadat? Ale s tím, že je všechno radioaktivní !!
Jak radioaktivitu lidé přežijí? Štěstí přeje připraveným.
to siena, Pejsánek... i když je z Vašich reakcí patrné, že fenomém "Hruška" je pro Vás zřejmě citlivá záležitost i nadále musím trvat na tom, že jde především o zájem lidu ušetřit i za cenu absolutní manipulace. Souhlasím, že zdařilý a dokonale promyšlený marketingový tah hraje svoji roli, ale jde především o zoufalou reakci národa, resp. střední a nižší vrstvy šetřit kde se dá. Lid se začíná zajímat o to kde je problém související s ekonomickým stavem země, tak mu hodíme kostičku - levné vaření. No a na chvíli je klid, národ vaří levněji, ne zdravěji, ale nikdo už nechce odpovědi.
Vložit příspěvek