Komentáře vs. Diskuze
DISKUZE » Nápady na vylepšení webu
Lector: souhlas,doporučuji primárně nastavit na palce. U komentářů u uživatelů je tato možnost uschována za kliknutí na počet palců, primárně dle datumu - taky bych to změnil, ale je to věc názoru. Ostatně si myslím, že žebříček musí být zničen jako Kartágo.
spory o žánrovou čistotu komentářů se již zřejmě vyčerpaly, tak teď začnou diskuse o palcích. pánové, nemáte pocit, že tady už hrozně dlouho tlučete prázdnou slámu? podle vašich řečí byste na tomto webu zrušili nebo zásadně omezili úplně všechno a absolutně opomíjíte zásadní skutečnost: spousta lidí si sem přichází buď najít nejzákladnější údaje o knihách, nebo případně se při té příležitosti docela obyčejně pobavit. ty puristické řeči připomínají spory ideologů o čistotu myšlenek marxismu leninismu. o předpokládaný výsledek sice není co stát, ale o to vášnivěji se to musí probrat ze všech úhlů a všechny nezdravé jevy je nutno a žádoucno zakázat, popíliť a nenechat kámen na kameni. Jděte do háje.
Text příspěvku byl upraven 29.03.16 v 15:08
Mě přijde, že to palcování berete příliš vážně :). Popravdě já třeba ani nesleduju, kolik má který komentář palců, protože, upřímně, to kvalitu komentáře vůbec neodráží... Ale rušit je kvůli tomu? Ráda někomu dám palec, když mi přijde, že je komentář dobře napsaný a odráží i můj názor, a myslím, že každého alespoň trochu potěší, když od někoho dostane palec...
Vidím to jako Jass a woodward. Palce prozradí autoru komentáře, komu se jeho komentář líbí, kdo to vidí podobně a kdo to ocenil. Proč je rušit kvůli pár vykukům, kteří se nesmyslně pokusili pár si jich vytvořit uměle? Oni z toho nic nemají a vědí, že ty palce jsou falešné a nevyjadřují sympatie a ocenění jejich komentáře.
Škodí sami sobě, znehodnocují si své komentáře.
Text příspěvku byl upraven 29.03.16 v 15:54
veškeré rušení je zbytečný nesmysl. pár lidí si usmyslí, že to či ono je nešvar, který se musí vymýtit. kdyby to platilo o všem, co se komu nelíbí, nebude žádnej web. mně osobně by se líbilo, kdyby sem lidi nepsali hlouposti, z nichž je patrné, že ani nerozumějí tomu, co sami napsali. ale zakázat blbost? kdyby už se s tím mělo začít, pak nechápu proč zrovna tady. ;)
Poté, co jsem si tu opět přečetla plno vzletných slov o totalitě, ideologii, svobodě...byla bych pro jeden radikální návrh...zrušme všechny rubriky, zrušme všechna rozdělení v diskuzích, nač tu mít takových vláken. Zrušme nastavený systém vkládání knih, vždyť to je jedno velké omezení lidských práv. Proč mi tu má nějaký moderátor určovat co a jak mám vkládat!?! K čemu nějaká vydání, koho taková hloupost zajímá.
Udělejme z DK jedno svobodnéfórum, kde se každý bude jen bavit, vždyť proto sem chodí...
Text příspěvku byl upraven 29.03.16 v 20:00
někdo by měl jednou napsat sociologickou studii, proč v této zemi tolik lidí nemá rádo, když se mluví o svobodě. právě v zemích, kde věci fungujou svobodně a dobře, fungujou proto, že se neruší a nezakazuje každá prkotina, jen aby se vyhovělo liteře jakéhosi foršriftu.
woodwarde, rozdíl nejspíš bude v tom, že Vy mluvíte o svobodě na místě, kde je to více než přehnané. Zajímavé je, že jsem Vás nikdy nepotkala v diskuzi nad nějakou knihou, která popisuje například naši nedávnou "nesvobodnou" historii...a že těch diskuzí už tu pár proběhlo...
Text příspěvku byl upraven 29.03.16 v 19:57
podstatný je, že palce a žebříček a spousta jiných věcí existuje. komu konkrétně vadí nějakej žebříček? a co z toho vyplývá, že mu vadí? způsobuje mu to újmu? pokud ě něco nezajímá, nechodím tam. já například na DK neprodávám ani nenakupuju, takže jsem od začátku na bazar skoro ani nepáchnul - jednou jsem se tam podíval, abych věděl, jak to tam vypadá, a to je všechno. má smysl zpovídat zástupy uživatelů v referendu, jestli se to či ono má zrušit, když to nikomu neškodí? všechny tyhle úvahy jsou tady vždycky prezentovány malou skupinou lidí - nikdy jich nejsou ani desítky. všechny tyhle úvahy jsou vedeny výhradně hypertrofovanou nákloností k pravidlům a předpisům, protože skutečný efekt nějakého rušení a zákazů bude jenom ten, že ti, kteří někomu dávají palce nebo mají radost když někdo dá palec jim, budou otrávení. je sice pravda, že když se to nezruší, budou otrávení ti, co to chtějí zrušit, jenže to v konečném výsledku vyjde nastejno, vždycky bude někdo naštvanej, takže nemá cenu plýtvat časem a energií.
k woodward - možno je to dané tým, že demokracia má u nás veľmi krátke pôsobenie. Nie sme monarchia. Naše trávniky sa nestrihajú 400 rokov dva razy do týždňa. Nededí sa u nás remeslo a nie sme hrdí na našich predkov a ani potomkov.Nededia sa pozemky, polia...
Veľmi starý vtip. Baví sa šéf moskovskej filharmónie s šéfom newyork. filharmónie. Moskovský šéf: My sa snažíme aby u nás bolo 20 percent židovských muzikantov.
Newyorský šéf: Ja neviem koľko je židovských muzikantov je v mojom ansámbli. Nikdy som sa o to nezaujímal.
siena: knihy, které popisují naši nesvobodnou historii čtu nerad. tu historii si pamatuju dost dobře, takže mě zajímají spíš knihy týkající se studené války a vůbec širších souvislostí těch starých zlých časů, protože to je to, co nám chybí, vědomí sounáležitosti se svobodným světem.
Ano to máte pravdu, to nám chybí. A právě proto mne zlobí, že taková slova rozmělňujete v těchto diskuzích...kde jsou vice nez absurdní.
Buď se shodneme, že by DK měla mít nějaká pravidla a ta by měla "platit" pro každého, nebo z DK udělejme, jak rád píšete, drbárnu a bude klid...
Text příspěvku byl upraven 29.03.16 v 20:10
siena: jenže ona sem patří. kdybyste si v klidu přečetla, co jsem tady napsal, pochopila byste o co mi jde: bazírovat na prkotinách ve jménu posvátných pravidel - a to i tehdy, když nevzniká vůbec žádná škoda, je nesmysl, zvlášť když se k tomu drtivá většina uživatelů vůbec nevyjadřuje. dává někdo někomu palce, protože to mají spolu domluvený? A CO MÁ BEJT? Komu to jakkoliv v čemkoliv může překážet? Napsal někdo komentář, kterej se spíš hodí do diskuse ke knize? A CO MÁ BEJT? Když to někomu vadí, ať to nečte. Píše sem spousta lidí v komentářích hlouposti, nesmysly, dřevěná klišé, nic neříkající floskule atd.? A CO MÁ BEJT? atd.atd.atd.atd.
Text příspěvku byl upraven 29.03.16 v 20:16
Když už se tu bavíme o rušení... Nevíte někdo, proč se zrušilo vkládání knižních trailerů? Ne, že by to bylo něco smrtelně důležitého, ale měla jsem je vcelku ráda a úplně jsem nepochopila z jakého důvodu zmizely.
woodwarde, já si to v klidu přečetla...Holt se definitivně skláním před tvořivými duchy a už nebudu otravovat v těchto intelektuálních diskuzích...
Neruší a nezakazuje woodwarde? Ale neříkej... Já mám naopak pocit že počet regulí "jak to dělat správně" narůstá geometrickou řadou. Třeba na silnici... nebo s kuřáky... a dalo by se dlouze pokračovat. Není tomu dokonce dlouho, co náš pan ministerský předseda demokracii ohraničil slušností a nutností záznamu aby se ten či onen výrok dal později (nepochybně demokraticky) ohodnotit. Není to vůbec skvělé že se můžeme demokraticky shromažďovat jen na úřady povolených demonstracích? :-)
Hanka_Bohmova: než se člověk dostane k rozumným komentářům, trvá to věčnost, a docela určitě za tím není žádné "palcování". Drtivá většina komentářů je o ničem. To jsem měl na mysli, když jsem se zmínil o možnosti "zakázat blbost" - to je asi jedinej zákaz, kterej by mi udělal radost, jenže, jak říkám, to nejde a kdyby to šlo, mělo by se s tím začít jinde.
reader007 však já taky netvrdím, že se to týká této země - mimo jiné i proto že zdejší lidé si ještě pořád neuvědomují, že pravidla mají smysl jen tam, kde se bez nich nelze obejít, a že na každé nové pravidlo, které jim politici vnucují, třeba hledět s podezřením, protože odbourává kus svobody.to je pořád ještě neblahé dědictví totáče.
Text příspěvku byl upraven 29.03.16 v 20:21
Vím že tvůj pohled na minulý režim je trochu (hodně) zaujatý ;-), ale uznej že tolik pravidel a nařízení kolik vykoumala EU... o tom se komoušům ani nesnilo :-))
Já už z téhle debaty vystoupím. Není to tvůrčí. Lidi, neblázněte, DK funguje uspokojivě a není v lidské moci, aby pro každého uživatele fungovala skvěle, to by si každej z nás musel udělat svou vlastní drbárnu a povídat si sám se sebou. Tak ji nechte bejt, prosím.
pane woodwarde, už dávno jsem měl podezření, že budete asi velmi inteligentní člověk. Po přečtení dnešních Vašich názorů jsem si to podezření potvrdil.Jako byste mi mluvil z duše.
Můj skromný návrh na zrušení žebříčku uživatelů s nejlepšími komentáři nebyl pokus omezovat někomu ústavou zaručené právo na bezbřehou zábavu, nýbrž vzdáním se něčeho naprosto zbytečného a amorfního trošičku ulevit chaotům od duševního napětí a umožnit jim realizovat se na jiných webech, kde si mohou nasbírat liků, až jim polezou z uší. Uznávám, že to byl nápad trochu nedomyšlený a možná by bylo pro daný účel a přehlednost lépe, kdyby zde naopak existovalo těchto žebříčků mnohem více - např. by jistě šlo rozdělit komentáře podle žánru knih, udělat žebříček nejlepších skokanů měsíce nebo žebříček uživatelů s nejvíce komentáři nebo umožnit každému, aby si vyfiltroval v databázi žebříček dle vlastního nápadu. Vždyť tato databáze je úžasná a možnosti zábavy zde by mohly být ještě mnohem širší. No ale nejsem naivní a nemyslím, že by se tady něco k omezení chaosu v dohledné době realizovalo, ale nijak mne to nedrásá a ani doufám nepřinutí k dalším zbytečným výlevům.
Vložit příspěvek