Komentáře vs. Diskuze
DISKUZE » Nápady na vylepšení webu
Já se jen divím, že ti, kterým zde vadí určitá pravidla, ještě zde pořád jsou. Tuto databázi nějak využívají a zapojují se neustále do různých diskuzí. Osobně, když se mně nebude někde líbit, protože to nesplňuje moji představu, tak tam už nepůjdu.
A ano, při každém přesunu z Komentáře do Diskuse a z Diskuse do Komentáře přijde autorovi příspěvku upozornění o jeho přesunu. To jsem ještě zapomněla dodat, omlouvám se.
K těm přesunům dochází jen v opravdu oprávněných případech, neděje se to svévolně jen tak z rozmaru. Přesouvám do Diskuse konkrétně: Obr spoilery, poptávání knihy (sháním ji a nemůžu sehnat, nevíte někdo?) a otázky typu nevíte, jestli vyjde další díl série, kdy už konečně vyjde apod. Není potřeba propadat panice.
Pokiaľ viem, do diskusie sa presúvajú aj komentáre, ktoré obsahujú len úryvok z knihy.
Komentář je názorem na knihu daného uživatele. Pokud někdo vysype do komentu přepis děje a vyzradí, že je vrah zahradník, není to komentář. Jasně, někdo napíše "Obsahuje spoilery" ale to já nechápu potom. Protože názory si čtu předtím, než čtu knihu. Pro koho tedy pak to je psáno? Pro lidi, co to četli, abychom mohli diskutovat o té či té příběhové lince? Souhlasím s tím, že takovéto věci jsou záležitost do diskuze.
Naias, komentáře s úryvkem z knihy do Diskuse nikomu nepřesouvám, a mluvili jsme o tom i mezi moderátory, že by se to nemělo dělat.
Samozřejmě, pokud někdo napíše, jak LordSnape krásně a velmi logicky shrnul, že vrahem je zahradník, a přidá k tomu úryvek z knihy, je to přesunuto kvůli spoileru, ne kvůli úryvku.
Jako moderátor souhlasím s příspěvkem, který napsal - pobijecmuch - pokud se to tady na DB někomu nelíbí, ať si jde jinam. Nikoho přeci nenutíme tady zůstat. Ale pravidla tady dodržovat budeme.
Elfos, v tom prípade si prosím presunúť toto z diskusie naspäť do komentárov.
http://www.databazeknih.cz/diskuze-o-knize/kniha-pritel-cloveka-clovek-pritel-knihy-50046
Možno by bolo dobre, keby sa okrem
Smazat komentář – je reklamní, rasistický, hrubě vulgární či jinak porušuje podmínky webu
Přesunout do diskuze – nejedná se o názor na knihu
dalo nahlásiť aj
Přesunout do diskuze – obsahuje spoiler
a pri presunutí by sa užívateľovi zobrazilo automatické oznámenie, trebárs „Váš komentář ke knize ... byl přesunut do diskuze, protože obsahuje spoiler“. A užívateľ by bol informovaný aj bez vypisovania SZ. Ten názov knihy môže byť užitočný, ak ide o užívateľa, ktorý ten komentár v záplave svojich príspevkov bez udania názvu knihy nevie nájsť a teda ho ani nemôže prerobiť.
Dovolím si nesouhlasit. Mně bylo přesunuto mnoho komentářů, ačkoli nebyly diskuzí a nebyly v nich spoilery ani neměly jiné zde uvedené závady. Když jsem protestovala a žádala přesouvače, aby se aspoň ke své "práci" přiznal, ani nepípl a rád zůstal v anonymitě. Asi se styděl, což chápu.
A komentáře nejsou jen přesouvány, ale i bez varování mazány. Např. onen pověstný 115 palcový od HTO.
Prosím moderátory, aby se vyjádřili k níže uvedeným komentářům, z nichž jeden byl přesunut - poznáte který to byl a proč?
1.
Báječné hrátky s jazykem. Tohle překládat musela být děsná švanda.
2.
souhlasím, dokonalé. každou další a další variantou téhož příběhu se mi rozšiřují nozdry nadšením!
3.
Škoda, že vydání, které čtu, je to od Jazzové sekce, psané na stroji, a právě cvičení "KOMPOZICE" je i špatně čitelné, takže nevím, co následuje po úvodních slovech "Stálplošněl jsem ve slinkovém ..." před dalšími, již čitelnými slovy "spoluvytvářel byrokratoúřední..".
"Vy mne záměroschválně šlaponožíte." a "Jest ti namístě a nutnozáhodné vystřihůžit svrchogot." ... ovšem když jsem tuto poslední větu opisovala, měla jsem asi nejprve posunutou pravou ruku na klávesnici a vyšlo mi toto: Jwar ri nMÍAR+ nurnozáhosné c\arčihůřir a ...
Je to prostě radost a to ne jednoduchá obyčejná, ale radost - množilka.
4.
A nejlepší na tom je, že kniha má pointu.
5.
Nepopsatelně úžasné jazykové obraty :) Jedna banální historka napsány 99 různými stylistickými typy. Dokonalé!
Ja si tiež dovolím nesúhlasiť, veľmi veľa z tých komentárov nevyjadrovalo vlastný názor na knihu, tvorili ich len rôzne odkazy či citáty z médií. Pamätám si jeden, ktorý začínal „Knihu jsem nečetla, ale potřebuji to někam zavěsit...“. Ale myslím, že diskutovať o tom nemá zmysel, kto sa nechce nechať presvedčiť, na toho neplatia žiadne argumenty.
"...A poněvadž mi není lhostejná, občas mám pnutí se ozvat, že se mi to a to nelíbí. Není to výraz odporu, ale zájmu." yenda1, moc hezky napsané, souhlasím. Přesto rozumím asam, pobíječimuch, jejich postesknutí...
Text příspěvku byl upraven 24.05.16 v 17:53
@yenda1 To ano, ale tady pořád řešíme pořád dokolečka to samé. Mně ještě nesmazali ani nepřesunuli ani jeden komentář. Čím to asi bude? :-)
Pro příklad z dnešního dne uvádím
Mohu se zeptat, jaký jste měli názor na " Chytřejší něž oni " :) děkuji.. :) - toto je komentář ke knize??
Nebo toto. Na portálu Bux je u této série nově uvedeno, že 3. a 4. díl již nakladatel vydávat nebude - to je komentář??
a do třetice" Přijďte na křest a scénické čtení, které se odehraje 16. června od 19.00 v pardubickém Klubu 29.
že by toto byl komentář??
všechny jsem přesunula do diskuze a můžete si na mě stěžovat kde chcete.
To LordS.: Přiznávám se, mě jednou jeden komentář též přesunuli, někdo přičinlivý to nahlásil, ale to jsem tu teprve začínala a netušila jsem, že výkřik radosti nad tím, že je kniha již vydána a já si ji budu moci koupit není hodnotným komentářem... Zpětně se dá říci, že jsem danému uživatli dávno odpustila, jelikož teď bonzuju sama.-)
To asam: Ten druhý tzv. komentář bych já osobně šoupla třeba i do zajímavostí, protože to je zajímavé ale že je to v diskuzi mně netíží, jelikož ani nevím k čemu to je... Kdybych to věděla, nevím, zda by se tím něco změnilo...
A jak přistupovat k tomuto? Anotace či doslov také není názorem na knihu... A uživatelka je kopíruje jak na běžícím pásu... Doporučuji projít všechny její komenty.
http://www.databazeknih.cz/knihy/svetak-243839?c=all#c410160
Text příspěvku byl upraven 27.05.16 v 01:30
Upřímně doufám, že se staré zlé časy do této země nikdy nevrátí, protože zanícení některých puristů vždy připravených "zasvěceně" posoudit, co je a co není komentář, co se kam hodí a co ne, mi připomíná podobně horlivé dědky s páskou "pomocné stráže VB", jak na křižovatce u Dimitráku buzerovali své spoluobčany. Že vás to furt baví!
Baví, protože v komentářích nechci číst sračky, ale prostě názory na knihu. Tys to ještě nepochopil že. Tady nejde o pásky či svěřenou moc, ale o určitý princip. Kdyby se tady z toho stala totální anarchie, může jít celá databáze rovnou do prdele. Dopadneme jako CBDB, kde na nátlak uživatelů povolily časopisy a cizojazyčné knihy. Schválně se tam do toho bordelu jdi podívat. Pokud vím, tak anotace patří do anotace knihy. To je hrozně těžký ten text zkopírovat tam, kam patří... Navíc, pokud se podívaš do vlákna "Prosím o opravu", zjistíš, že nahlašuju všelijaké chyby, ale komentáře jen vzácně. Ale tam ty asi nechodíš, že. Proč taky.
Bohužel někteří uživatelé to prostě schválně nedělají, protože jsou natvrdlý, neznají to, nečetli pravidla a berou to tu jak diskuzi na Novinkách...
Text příspěvku byl upraven 27.05.16 v 10:22
Když nechceš číst sračky, tak je nečti. nikdo tě NENUTÍ. A to, že většina komentářů jsou blbosti, které nestojí za přečtení, se nevyřeší "očišťováním" od "nekomentářů". Musel bys začít čistit komentátory. To ti zaměstnavatelé pomocníků VB dělali taky.
Srovnáváš tady nesrovnatelné. Nemá smysl s tebou diskutovat. Argumentace jak od dítětě, co ho baví jen kritizovat a kydat hnůj, ale samo nic neudělá ku prospěchu věci. Jednak se jedná o přesunutí "komentáře" a pak i poslání vysvětlení dotyčnému, co udělal špatně s odvolání se na pravidla. Žádná účelová čistka se nekoná. Sračky typu "Moc se mi líbila" je sice komentář, ale poněkud málo inteligentní, nicméně ho nenahlašuju, bo tam patří.
Schválně si tu CBDB projdi, ať vidíš, kam ji lidé jako ty přivedli...
A jak už jsem řekl, beru to jako komplex. Nenahlašuju jen komentáře, protože se cítím pak lépe. Dávám toho k opravě fůru, když mám čas.
Text příspěvku byl upraven 27.05.16 v 11:06
co jsem já kam přivedl? máš pocit, že moje komentáře rozvracejí nastolený řád ;-p
Tady jde přece o to, že registrací na DK se člověk dobrovolně zavazuje respektovat pravidla, která její provozovatel vytvořil. Stejně jako na facebook nebo YouTube nelze nahrávat nahé fotky, tak tady do Komentářů některé věci prostě nepatří. Výpisky z knih jsou v pořádku, zprávy z tisku, jak jsem zjistil, ne. Et cetera. Nejde to srovnávat s tím, když jdete po náměstí a policie po vás bude bez jakéhokoliv důvodu chtít občanský průkaz.
Souhlasím s Naias, že by bylo dobré k hlášení, které dostane autor přesunutého komentáře, automaticky připojit vysvětlení proč byl přesunut, jako je tomu u vkladatelů knih, které tu už jsou.
hra je hra a když má jenom jedno , nanejvýš dvě pravidla, nejde je nedodržovat. ale bazírovat na tom, že tohle je komentář a tohle komentář není je zbytečný. virtuální prostor je neekonečnej, vejde se tam všechno. když sem někdo píše zlý xenofobní nebo rasistický kecy tak mi to sice vadí, ale prostě to přeskakuju a příspěvky od dotyčných autorů nečtu a basta. ovšem to je s pravidly v souladu a nikdo proti tomu neprotestuje. já nejsem proti jakýmkoliv pravidlům, jen poti těm zbytečným. Když si porovnáš objem příspěvků, které si podle mínění puristů "zaslouží" přsunout do jiný kolonky, s objemem příspěvků bůbých, nic neříkajících nebo takových, ke je jasně patrné že autor knihy o voze a komentátor o koze, zjistíš, že těch druhých je mnohonásobně víc. Pokud naši puristé dokážou kličkovat mezi hovadinama, ani by se pohoršili, určitě snesou i těch pár "nekomentářů", které se tu a tam objeví.
Já takovýhle přístup beru trochu jako defétismus. Asi se zkrátka musíme shodnout, že se neshodneme, pane odporovači Cornelu Brinkleymu.
Vložit příspěvek