Pár nápadů na vylepšení webu
DISKUZE » Nápady na vylepšení webu
Naias, máš pravdu, ospravedlňujem sa. Ale aj tak som si to doteraz akosi nevšimla/neuvedomila. Ja sa tu stále učím niečo nové :D
Tak súhlasím s tým druhým nápadom, aby sa dalo skákať na prvý a posledný príspevok v téme :)
Text příspěvku byl upraven 30.12.15 v 18:51
Myslím, že to automatické vložení do sledovaných v případě připsání komentáře ke knize, je dobrý a docela praktický nápad. Někteří čtenáři napíšou ke knize něco nevhodného, prozradí zásadní obrat v knize nebo použijí hrubé (případně mylné, nepravdivé) informace, a tím to pro ně zhasne, dál se o to nezajímají. Pokud se potom někdo proti jejich komentáři ohradí, reaguje na něj nějak, uvede na pravou míru, ani se to nedozvěděli - takhle se jim aspoň v Upozorněních objeví avízo, a třeba se tím komunikace mezi čtenáři aspoň trochu zlepší.
Mně osobně to nevadí, o přečtené knihy se zajímám i dál. Ovšem toho automatického nastavení upozorňování jsem si ani nevšimla, možná proto, že poslední dobou svými komentáři u knih dost skrblím.
A čo keď niekto reaguje na niečí komentár v diskusii pri knihe? Tam, ak sa nemýlim, sledovanie automaticky nenaskakuje.
Naias, nemýlíš. Sledování Komentářů a Diskuzí je oddělené.
Jsem skeptická, že by ta funkce byla výchovná, že by lepšila komunikaci. Osobní zkušenost:) Mně osobně automatické zapínání nevadí, ale souhlasím s Koka a Naias, že by bylo lepší, kdybychom si mohli sami zvolit...
To vznikne, keď užívateľ vloží komentár a sám si zaškrtne sledovanie komentárov.
Jo, a elfos ještě zapomněla dodat, že pro ni není problém, pokud u některé automaticky označené knihy nechce komentáře číst, zrušit v Upozorňování u té knihy zaškrtávátko, a je klid. Ale komentářů píšu málo, tak mi to tam nehupsá jak žaby v dešti. Musím si to sledování komentářů a diskusí u přečtených a ohodnocených a dalších různých knih zaklikávat sama. Ale ani to mi nevadí. :-)
Přišlo by mi dobré přidat nastavení, které by umožnilo automatický přesun z "chystám se číst" pro knihu, kterou si vložím do přečtených, popř. ohodnotím a vloží se mi tam v souladu s nastavením.
Chtěla jsem se zeptat, zda to zde bylo vždy, když jsem si vložila knihu do seznamu chci si koupit a o několik měsíců později ji po jejím získání vložila do knihotéky, tak se mi kniha vložila pod datem, kdy jsem ji dala do seznamu chci si koupit a ne když jsem ji fyzicky získala a přidala ji do knihotéky, přijde mi to takové hloupé a nechápu proč bych si měla psát poznámku, že jsem ji získala v ten a v ten den... Člověk si přeci nemůže pamatovat, co kdy získal nemluvě o tom, že se to pak i chybně řadí, pod datem z chci si koupit, to se mi opravdu nelíbí...
Protože koho zajímá datum odkdy si tu knihu chtěl koupit...
to Dell: Pokud by se kniha z "chystám se číst" vložila do "právě čtu", tak to myslím funguje, ale málokdo asi vkládá knihu z "chystám se číst" rovnou do "přečteno", chybí tam ten mezikrok.
to Marthas: To zde nebylo nikdy a ani není. Když se kniha vkládá do knihotéky, uloží se samozřejmě datum aktuálního dne.
To danielson: Jak mi tedy vysvětlíš, že když jsem si tento rok po Ježíšku, tedy 25.12.2015, vložila knihu, kterou jsem dostala tedy Jonathana Strouda - Šeptající lebka ze série Lockwood a spol, tak tam nemám toto datum ale předpokládám, že je tam datum z chci si koupit, měla jsem ji tam dost dlouho...
A tak kniha není ani poslední, když si ji dám seřadit podle nejnovějších přidaných...
Nemysli též mne to udivilo...
Marthas
Jaktože je tam tedy datum 24.7.2015, pochybuju, že by v ten den kniha třeba jen už vyšla...
Text příspěvku byl upraven 02.01.16 v 16:25
Potvrdzujem, práve som si vložila knihu z Chci si koupit do Knihotéky a mám tam dátum 1.12.2015.
Á, tak to je tím, že nejsem tak důsledná.
Rubriku "Chystám se číst" využívám jako tahák pro sklerotika na dobu neurčitou a většinou "Právě čtu" nevyužívám, takže k tomu mezikroku u mě dojde spíš náhodou. :-)
Každopádně ale díky za odpověď.
Vážení přátelé, dovolte mi malou poznámku. Řešíte zde podle mne drobné věci, tedy zda má mít kniha to nebo určité datum při vložení do knihotéky, atd.
Mně, ale vadí zásadnější věc. A to proč mně systém upozorňuje na vlákna diskuze i když tam někdo smaže svůj příspěvek. Já chci být upozorňován na nové příspěvky a ne na ty, které tam někdo smaže.
Text příspěvku byl upraven 03.01.16 v 13:17
pobijecmuch - stejný dotaz jsem vznesla již vloni, 16. prosince, v jiném diskusním vlákně, ale zatím nebyl zodpovězen, viz
http://www.databazeknih.cz/diskuze/napady-na-vylepseni-webu-2/otazky-1547/str-14
To proto, že systém neukládá, za jaký konkrétně vložený příspěvek vám v systému začne svítit jednička, muselo by to být takto, aby se při smazání příspěvku smazaly i tyto konkrétní jedničky a to by bylo technicky velmi náročné...
Dane, nějak se mi nedaří porozumět tomu vysvětlení, proto se zeptám, zdali je moje teorie správná:
Informaci, že v nějakém vlákně je "něco nového" dostává uživatel pokaždé, když v tom diskusním vlákně nastane jakákoliv změna, tedy je jedno, zdali tou změnou je to, že nový příspěvek přibyl, nebo je tou změnou to, že nějaký přispěvek byl úplně odstraněný resp. úpravou změněný. Tedy že každý "zásah" do obsahu vlákna je signalizovaný jako "nový příspěvek", a že s tím nejde nic dělat -" Je to tak?
Pokud se přidává nový příspěvek do diskuzního vlákna, přibude upozornění, ale pokud se příspěvek smaže, upozornění se neodebere, protože systém by nevěděl, komu upozornění odečíst. Nevím, zda je to pochopitelnější.
Teď už tomu nerozumím ani za mák, ale smířím se s tím. Když tedy uživatel třeba nahlásí nějakou duplicitu, tak mě DK oznámí, že v příslušném diskusním vlákně přibyl nový příspěvek. A když pak moderátor ten příspěvek vymaže (protože duplicitu vyřešil), tak opět dostanu hlášení, že je ve vlákně "něco nového". I když tam ve skutečnosti nejen že není nic nového, ale odtud i to "staré" zmizelo.
..když pak moderátor příspěvek smaže, žádné další hlášení nedostanete, pouze tam zůstane viset to z doby, kdy uživatel psal o duplicitě, ale příspěvek byl následně odstraněn. Duplicity ani jiné chyby by se ale vůbec neměly hlásit do diskuze, ale přímo do k tomu určeného formuláře v detailu knihy - nahlásit chybu. Pak by nebylo třeba psát do diskuze, příspěvky mazat a mít v upozornění "duchy".
I mě se objeví nové upozornění, když uživatel v jakémkoliv vláknu smaže příspěvek. Ne, že se odečte ze součtu upozornění.
Osobně mám radši kolikrát chybu či něco nahlásit do diskuze, páč na formulář nebylo reagováno ani po x dnech...
Text příspěvku byl upraven 03.01.16 v 15:08
Vložit příspěvek