Pár nápadů na vylepšení webu
DISKUZE » Nápady na vylepšení webu
Dost mě zaskočilo, když jsem dnes na DK narazila i na karty, které vám může kartářka vyložit:
http://www.databazeknih.cz/knihy/karty-archandelu-a-duchovnich-pruvodcu-315150?c=all#c455841
Když tohle má ISBN, pak, myslím, může být na DK opravdu vše, vše, vše.
@Koka To je jednoduché. Jsou tu i taroty a spol. Je to díky tomu, že ta krabička obsahuje nejen ty karty, ale i knihu, jak s nimi pracovat a ta má právě ISBN. Nicméně zalistuj dál databází a najdeš i různé omalovánky, spojovačky...
Ke kartám jsem aspoň nahrál obálku. :-)
Text příspěvku byl upraven 06.10.16 v 21:40
Ještě se chci zeptat, možná se to tady už probíralo, jaký je smysl toho, že u komentářů ke konkrétní knize jsou uvedené jen dny, tedy např. 1.března, rok neznámý? Ale u komentářů u konkrétního uživatele jsou naopak uvedena data celá. Dík.
Aha, tak zpět! už to funguje, nebo jsem se špatně koukla. Nebo k té jedné konkrétní knize byly samé komentáře v letošním roce. :-)
To Skeeve: Takže zase kolečko? Danovi se nějak líbí, už těch pokusů je tímto zpr... tu bylo více... Až na to, že nám se to nelíbí.-/////
No, grafická stránka webu se zhoršuje. Nejdřív do kolečka osekané profilové fotky uživatelů, které z mnohých fotek udělaly torza, místo českých popisků, když jsme na stránkách databáze českých a slovenských knih anglická slova viz thumb up/down... No tak teď tedy zmršené fotky autorů v jejich profilech.
Je mi líto, že to tak vidím, ale na 1 vylepšení připadají, z mého pohledu, min. 4-5 zhoršení (pravda, některé se pak ještě změnily nebo doupravily). A podle reakcí, asi to není jen můj názor.
Pozn. Doporučuji si prohlédnou, jak dopadl na fotce Chuck Palahniuk nebo S. King. Fakt to stojí za to.
Chci si přisadit. Už 25. září jsem do poměrně sledovaného hádacího vlákna napsala:
Hádejte autory. Tentokráte se nezapojuji do hry, ale doporučuji podívat se, co změna grafiky a proměna obdélníčkových formátů na kulaté provedla s obličeji autorů. Že byly před časem zdeformovány - zaokrouhleny naše obrázky u našich nicků, mi už ve srovnání s tím, co se stalo s portréty spisovatelů, už ani nevadí. Otevřte si třeba paní Legátovou - ta "zrůdička", která na nás hledí z její civilní fotky, je k neuvěření. Opravdu to bylo zapotřebí?
A nic, náprava žádná. Když má někdo v rukou takovou hračku, jako je tento web, a současně ještě možnost si s ním dělat, co chce, tak proč by si s ní nepohrál, že?
Text příspěvku byl upraven 09.10.16 v 20:04
Snad ani tak nevadí to kolečko, ale proč jsou všichni roztažení do stran jako při pohledu do zrcadla v bludišti Petřínské rozhledny? Co chudák takový Miloň Čepelka? Božena Němcová je stále krásná, ovšem ve velikosti XXL...
Za ty kosočtverce se přimlouvám. Sám bych se nejradši označil za ženu, abych v něm byl také.
Všimli jste si, nově místo panáčka máme v "kolečku" nahoře malou profilovou fotku...:-/
Mně to může být jedno, pročež už 1 rok, mám dvě funkce v jedné ( neprosila jsem se) odkaz na profil a odhlásit, nápověda a nastavení... Z toho mi odkaz na profil nefunguje, takže musím mít jinak nastavení než jsem měla, abych se na svůj profil vůbec dostala... Ale to bylo takové odbočeníčko.-/
Taky jsem si všimla. Trochu ta malinká profilová fotka "trčí" z ostatních položek, ale to je jen taková nepodstatná drobnost.
Ano, to jsou takové ty kosmetické úpravy - zakulacení fotek, změny fontů, přesouvání funkcí na různá místa v rámci stránky, barvy a sytost hvězdiček a palců, odstranění "chyběnek" u autorů a knih - které zřejmě vrcholně uspokojují Otce zakladatele a asi jsou podle nějakých nejnovějších trendů kánonu tvorby webových stránek, na funkčnost a uživatelskou přívětivost stránek ale nemají žádný vliv. Vlastně mají - občas se naštveme a remcáme...
Pro vložení několika komentářů k přečteným knihám mne napadlo, co kdyby se do detailu knihy doplnila záložka "Citáty" (nebo něco podobného), kam by uživatelé měli prostor napsat úryvky z knihy nebo hlášky postav, které je zaujaly. Něco na způsob IMDb (http://www.imdb.com/character/ch0053375/quotes).
tatjana1737: na to jsou jednak citáty u každého autora a když je to delší, já osobně používám diskuzi s názvem "Oblíbené věty z knih"
http://www.databazeknih.cz/diskuze/diskuze-o-knihach-7/oblibene-vety-z-knih-1378/str-4#new
Mám dojem, že tu kdysi byla i nějaká diskuze o úryvcích, ale ta už byla tak dlouho nevyužitá, že se mi ji nepodařilo znova najít.
No vida, jaký dobrý nápad měli přede mnou i jiní :-).
reader.007: Nojo, když diskuse je diskuse a úryvek je úryvek... Pořád by se mi líbilo mít něco takového u knížky :-). Souhlasím s názorem uvedeným v jedné z diskusí, že u autorů by měly být spíše jejich myšlenky a jejich citáty než úryvky z knih.
tatjana: já se nepřu, ale lepší částečné řešení než žádné. A představ si tu hrůzu kdyby byl někdo grafoman, ale jeho knihy by byly myšlenek prosté ;-)
to si nemusím představovat, takový knihy tady běžně dostávají plný počet hvězdiček.
Vložit příspěvek